Yhden miehen saarto Yhdysvaltain armeijaa vastaan (2023)

michael barbaro

New York Timesista olen Michael Barbaro. Tämä on "The Daily".

[MUSIIKKI SOITTAA]

Viime kuukausina yksi senaattori, Tommy Tuberville, on estänyt satoja ylennyksiä Yhdysvaltain armeijassa poliittisena protestina Bidenin hallintoa vastaan. Tänään kollegani Karoun Demirjian selittää, mikä on hänen saartonsa takana ja miksi armeijan johtajat sanovat, että siitä on tulossa uhka kansalliselle turvallisuudelle.

[MUSIIKKI SOITTAA]

On maanantai, heinäkuun 24.

[MUSIIKKI SOITTAA]

Karoun, kerro meille tästä republikaanisenaattorista, Tommy Tubervillestä, joka on tämän kuukausia kestäneen draaman keskipisteessä.

karoun demirjian

Tommy Tuberville tunnetaan siis luultavasti parhaiten Auburn University -jalkapallojoukkueen kerroksellisena valmentajana.

kaiutin 1

Tommy Tuberville saa toisen suihkun...

karoun demirjian

Hän vei Auburnin enemmän voittoihin Alabamasta kuin kenelläkään muulla. Ja se oli hänen koko julkinen persoonansa, kunnes hän päätti järjestää ensimmäisen poliittisen kampanjansa.

tommy tuberville

Tapa, jolla minut kasvatettiin, ennen jalkapallo-ottelua, sinä kunnioitit Amerikkaa. Ja pelin jälkeen polvistuit kunnioittamaan Jumalaa.

karoun demirjian

Ja asettukaa ehdolle Alabaman senaatin paikasta vuonna 2020.

tommy tuberville

Joten astun sivusta ja osallistun taisteluun. Senaattorina minä tuen presidentti Trumpia. Meitä ei voida ostaa, emmekä peräänny.

karoun demirjian

Ja hän voittaa.

michael barbaro

Oikein.

karoun demirjian

Joten Tuberville saapuu Washingtoniin kolme päivää ennen tammikuun 6. päivää. On selvää, että DC on myllerryksessä. Ja emme kuule hänestä niin paljon, paitsi että hän on yksi niistä MAGA-tyypeistä, joka on juuri virassa vuonna 2021. Vasta ensi vuonna kesällä 2022, suoraan sanottuna, se asia, joka lopulta ratkaisee hän alkaa ilmestyä. Ja tämä on se, että korkein oikeus tyrmää "Roe v. Wade". ja se luo tämän tilkkutäyden erilaisista aborttilaeista eri osavaltioissa ympäri maata.

Ja niin ihmiset pohdiskelevat selvittääkseen, kuinka navigoida tässä uudessa tilkkutyössä Roen jälkeisessä maailmassa. Ja yksi organisaatio, joka kohtaa paljon paineita tehdä jotain, on Pentagon. Armeijalla on hieman erikoinen tilanne. He lähettävät palvelun jäseniä osavaltioihin eri puolille maata paikkoihin, joissa lisääntymishoidon saatavuus vaihtelee.

michael barbaro

Oikein.

karoun demirjian

Ja siksi kysymys tulee siitä, aikovatko he sanella politiikan, joka tasoittaa tämän pelikentän kaikille eri palvelun jäsenille riippumatta siitä, missä he ovat. Joten jos asut Massachusettsissa, sinulla on suhteellisen yhtäläiset mahdollisuudet saada aborttia, lisääntymishoitoa, oli se sitten mikä tahansa Alabamassa, koska armeijan jäsenet eivät voi valita sijoituspaikkaansa.

michael barbaro

Oikein. Yhtäkkiä pari tusinaa osavaltiota kieltää abortin. Ja palvelun jäsenet voivat olla noissa osavaltioissa tai osavaltioissa, joissa se on täysin laillista mätinsä jälkeisessä maailmassa.

karoun demirjian

Ehdottomasti. Ja Pentagonilta kestää hyvin kauan keksiä, mikä sen politiikka tulee olemaan. Vasta tämän vuoden helmikuussa he todella sanovat: Okei, me aiomme tarjota vapaa-aikaa ja matkakorvauksia kaikille, joiden täytyy lähteä osavaltion ulkopuolelle tehdäkseen abortin tai jonkin muun. muu lisääntymishoito, jota ei tarjota maassa, jossa olet. Ja Tommy Tuberville sanoo: oi, et aio tehdä sitä.

michael barbaro

Ja miksi hän on järkyttynyt tästä hallituksen ratkaisusta mätiä jälkeiseen maailmaan sotilaille, jotka saattavat tarvita abortteja?

karoun demirjian

No, siihen on kaksi syytä. Poliittisesti on melko selvää, mistä Tuberville on kotoisin. Hän tulee Alabamasta. Hän juoksi hyvin konservatiivisella republikaanisella alustalla. Ja hänelle looginen paikka, joka toimii hyvin kotona, ottaen huomioon missä hänen osavaltionsa on ja missä hän on ollut poliittisesti, on se, että et äänestä abortin puolesta. Et salli aborttien tekemistä. Se ei toimi republikaanisen merkkisi kanssa.

Toinen hänen esittämänsä argumentti on, että se on laitonta, että on olemassa liittovaltion lakeja, joiden mukaan aborttiin ei saa käyttää rahaa. Ja hänen argumenttinsa on, että rahan käyttäminen abortin helpottamiseksi on pohjimmiltaan täsmälleen sama asia. Ja siksi hän esittää uhkavaatimuksen Pentagonille ja sanoo: jos jatkatte tätä politiikkaa, aion estää teitä ylentämästä kenraalejanne tai amiraalejanne, koska senaatin on itse asiassa sanottava: OK, me hyväksymme. jotta noita asioita tapahtuisi.

On todella harvinaista, että joku todella sanoo: en aio antaa virkapukuisten vanhempien armeijan jäsenten nousta arvossaan, koska se on armeijan johtajuuskysymys. Ja se on yksi niistä kolmansista kiskoista, joihin poliitikot eivät koske. Mutta Tuberville teki, ja se oli hänen uhkauksensa.

michael barbaro

Ja mikä on armeijan, Bidenin hallinnon vastaus tähän uhkaan?

karoun demirjian

He periaatteessa jättävät sen huomiotta, jatkavat ja toteuttavat politiikkaa joka tapauksessa maaliskuussa. Ja niinpä kun seuraava erä vanhempien armeijan ylennyksiä tulee senaatin kerrokseen, demokraatit yrittävät viedä sen läpi, ja Tuberville sanoo, ei.

kaiutin 2

Vanhempi senaattori Alabamasta.

tommy tuberville

Oikeus vastustaa pidätetään.

michael barbaro

Vastustan. Hän hyväksyy uhkauksen.

tommy tuberville

Pidän DOD-ehdokkuutta, koska puolustusministeri yrittää ajaa läpi massiivisen veronmaksajien tukemien aborttien laajentamisen.

karoun demirjian

Ja hän pitää tämän puheen selittäen, minä kerroin sinulle, mitkä ehdot olivat. Kerroin sinulle, mitä sinun piti muuttaa tässä käytännössä, kuinka en hyväksynyt sitä, että otit sen käyttöön. Teit sen joka tapauksessa, joten teen sen, mitä uhkasin tekeväni.

tommy tuberville

Vastustan ja vastustan edelleen kaikkia ehdokkaita niin kauan kuin tämä laiton uusi aborttipolitiikka on voimassa. Amerikkalaiset haluavat armeijan, joka keskittyy kansalliseen puolustukseen. Ja sen puolesta minä taistelen.

[MUSIIKKI SOITTAA]

michael barbaro

Selitä, kuinka Tuberville, yksittäinen senaattori, jonka puolue, republikaanipuolue, on vähemmistössä senaatissa, pystyy olemaan yhden miehen esto USA:n armeijan korkeimmissa riveissä ylennyksissä, koska se näyttää vaikealta. kietoa päätäsi.

karoun demirjian

Oikein. Joten tämä liittyy senaatin toiminnan sääntöihin ja vaikeaselkoiseen sisustukseen. Se on hyvin outo paikka. Mutta periaatteessa, jotta voit tehdä mitä tahansa ilman, että sinun tarvitsee hypätä läpi useita aikaa vieviä menettelyllisiä esteitä, tarvitset niin sanotun yksimielisen suostumuksen.

Tarvitset kaikkien senaattoreiden olevan vain sellaisia, OK, en välitä. Mene eteenpäin. Tee se. Ja sitten saat tehtyä paljon asioita, jotka muuten vievät paljon aikaa lattialla. Sotilaallinen ylennys on yksi näistä asioista, jotka perinteisesti on tehty yksimielisesti, koska kaikki tukevat virkapukuista armeijaa.

michael barbaro

Oikein.

karoun demirjian

Mutta se tarkoittaa, että kenellä tahansa senaattorilla on suuri vaikutusvalta, koska he voivat kieltää yksimielisen suostumuksesi. Yhtäkkiä, kun yksi senaattori sanoo, ei todellakaan, ei, sinulla ei ole sitä yksimielisyyttä. Ja tämä antaa Tubervillelle mahdollisuuden saada yhden miehen saarto periaatteessa koko armeijaa ja koko tapaa, jolla asiat ovat tapahtuneet senaatissa vuosikymmeniä ja vuosikymmeniä vastaan.

michael barbaro

Joten Tuberville on onnistuneesti hyödyntänyt yksimielistä pientä logistista todellisuutta.

karoun demirjian

Kyllä, hän tekee. Ja sitten hän tekee sen uudestaan ​​ja uudestaan. Ja viikot kuluvat. Ja sitten kaikille muille tulee kysymys, kuinka saamme Tubervillen eroon? Hän ja puolustusministeri soittelevat muutaman viikon kuluttua mielenosoituksesta, ja puolustusministeri yrittää selittää, miksi se on huono idea. Ja Tuberville ei ole vakuuttunut. Ja hän jättää puhelun ja sanoo: ei, tämä ei riittänyt minulle. Haluan muuttaa tätä politiikkaa.

Hänen GOP-kollegansa senaatissa eivät myöskään ole todellakaan tyytyväisiä siihen, mitä hän tekee. Heidän riveissään on paljon puolustusmiehiä. He eivät halua sotkea armeijan kykyä tehdä työnsä. Mutta suurin osa, mitä he ovat valmiita sanomaan julkisesti ainakin alussa, on, että olen sisällöltään samaa mieltä protestisi kanssa, mutta onko sinun tehtävä se tällä tavalla? Koska muistakaa, GOP ei myöskään pidä abortista, eivätkä he pidä tästä Pentagonin politiikasta.

Viikkoja kuluu lisää. Ja sinä aikana demokraatit yrittävät yhä uudelleen ja uudelleen tuoda esille näitä ylennyksiä saadakseen heidät läpi puheenvuoron. Ja joka kerta, Tuberville sanoo, ei, vastustan. Ja niin käy selväksi, että Tuberville vaatii tämän asian ratkaisemista kongressin toimella.

Tubervillen perusvalitus on, että hallinnon, puolustusministeriön, ei olisi pitänyt pystyä tekemään tätä yksin. Ja hän haluaa, että kongressi itse asiassa sanelee, mitä politiikan pitäisi olla. Tämä tarkoittaa joko kongressin tekoa pakottaakseen Pentagonin kumoamaan aborttiin pääsyä koskevan politiikkansa, tai proaktiivista lakia, joka sanoo, että tämä politiikka on laki. Ja jos he eivät tee sitä, jos lainsäätäjät eivät saa lakia kongressin kautta, hän haluaa Pentagonin peruuttavan politiikkansa.

michael barbaro

Joten hänelle se on kaikki tai ei mitään -lähestymistapa. Eikä se kuulosta sellaiselta, joka logistisesti ja poliittisesti todennäköisesti kulkee haluamallaan tavalla, koska tietysti senaattia hallitsevat demokraatit. Joten tämä vain jatkuu viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Ja olen utelias, mikä on tämän yhden miehen, kaikki tai ei mitään -saarron vaikutus?

karoun demirjian

Saarron edetessä näiden vanhempien univormupukuisten komentajien, joita ei ole ylennetty, ruuhka kasvaa ja kasvaa. Joten siitä, mitä alun perin oli kymmeniä, tulee satoja. Siitä on nyt tulossa myös todella näkyvää ja konkreettista, koska se vaikuttaa esikuntapäälliköihin.

Nyt esikuntapäälliköt koostuvat kunkin yksikön toimialan korkeimmista virkapukuista. He ovat myös kokonaisuutena presidentin sotilaallinen neuvoa-antava miehistö. Ja kesän aikana voimme päätyä tilanteeseen, jossa yli puolella yhteisjohtajista ei ole senaatin vahvistusta, kuten perinteinen prosessi on.

Ne ovat virallisten virkamiesten käytössä, mutta ne ovat väliaikaisia, eikä heillä ole valtuuksia ja kongressin siunausta tehdä muutoksia, tehdä päätöksiä politiikasta. Ja se todellakin soi hälytyskellot nyt.

kaiutin 3

Joka viides Yhdysvaltain armeijan jäsen on nainen. Tässä maassa nyt hyväksytyt aborttilait vaikuttavat ehdottomasti heidän halukkuuteensa jatkaa virkatyötä tai -

karoun demirjian

Ja alat kuulla vanhempia armeijan jäseniä.

kaiutin 4

Tämä on kansallinen turvallisuuskysymys. Se on valmiuskysymys. Ja meidän ei pidä huijata itseämme. Ja luulen, että jokainen senaatin puolustusvoimien komitean jäsen tietää sen.

karoun demirjian

Puolustusministeri, Valkoinen talo.

joe biden

Ajatus siitä, että ruiskutamme perustavanlaatuisiin ulkopoliittisiin päätöksiin, mikä itse asiassa on kotimaista yhteiskunnallista keskustelua sosiaalisista kysymyksistä, on outo.

karoun demirjian

Tämän sanomisesta on tulossa todellinen ongelma, ja se voi itse asiassa vaikuttaa sotilaalliseen valmiuteemme ja kykyymme vastata uhkiin ympäri maailmaa.

michael barbaro

Oikein. Jos Yhdysvaltain hallituksessa on yksi organisaatio, jossa haluat ihmisten pysyvän tiukasti töissään ja ettei heidän auktoriteettistaan ​​ja sen vallasta ole epäilystäkään, se on Yhdysvaltain armeija. Ja se on erityisesti yhteinen esikuntapäällikkö.

karoun demirjian

Oikein. Koska heidän neuvojaan, heidän neuvojaan pidetään presidentin kannalta keskeisinä. Ja presidentti on ylipäällikkö. Ja niinpä tämä menee nyt aivan huipulle siitä, kuinka paljon valtaa heillä on antaa tuo neuvo? Ja miten se vaikuttaa Yhdysvaltojen asemaan maailmassa?

michael barbaro

Olen todella utelias, mitä senaattori Tuberville sanoo vastauksena kaikille näille vanhemmille sotilashenkilöille, jotka sanovat erittäin terävästi, että te, senaattori, heikennät armeijaa tällä saarolla, tällä protestilla. Sinun täytyy lopettaa. Kansallinen turvallisuus on vaarassa.

karoun demirjian

Ensinnäkin hän ei osta heidän argumenttiaan, että taivas putoaa. Ja hän sanoo myös, että jos luulet niin, muuta politiikkaasi, koska se ei auta sotilaallista valmiutta ja puolustusta, hän sanoo, että keskitytään asioihin, kuten aborttien tarjoamiseen. Meidän pitäisi puhua puolustuksesta, ja siinä se. Ja nämä ovat ylimääräisiä asioita, jotka tekevät meistä heikompia. Se on hänen kantansa.

Ja suoraan sanottuna hän saa paljon tukea tälle sekä ihmisiltä kotona Alabamassa että yhä enemmän Washingtonissa, jossa monet äärioikeistorepublikaanit parlamentissa ovat pohjimmiltaan ottaneet hänen asiansa vastaan ​​ja tehneet tästä taistelun Pentagon ei vain kumoa aborttipolitiikkaa, vaan koko joukko muita sosiaalipolitiikkoja, joiden heidän mielestään pitäisi olla konservatiivisempia.

[MUSIIKKI SOITTAA]

michael barbaro

Palaamme pian.

[MUSIIKKI SOITTAA]

Joten, Karoun, kuvaile tarkalleen, mitä senaattori Tuberville näyttää auttavan inspiroimaan republikaanien hallitsemassa talossa.

karoun demirjian

Niinpä niiden kuukausien aikana, joita hän vastusti, joukko äärioikeistolaisia ​​republikaaneja on tulossa osoittamaan fyysisesti tukensa Tubervillelle senaatin kamarissa, kun tämä vastustaa näitä. Ja sitten on parlamentin aika tehdä vuosittainen puolustuslaskunsa. Tämä on asia, jota parlamentti käsittelee joka vuosi. Pohjimmiltaan kongressi asettaa tiesäännöt sille, kuinka Pentagon voi käyttää rahaa, veronmaksajien rahoja, jotka kongressi lopulta omistaa heille.

Ja he vaativat muutosta kansalliseen puolustusvaltuutuslakiin, joka periaatteessa estäisi Pentagonia pystymästä toteuttamaan tätä politiikkaa palveluksessa oleville, joiden olisi poistuttava osavaltiosta abortin vuoksi.

michael barbaro

Joten he periaatteessa laittoivat Tubervillen suunnitelman laskuunsa.

karoun demirjian

He laittoivat Tubervillen suunnitelman laskuun. Ja he onnistuvat saamaan sen kiinni, koska muutamalla parlamentin republikaanilla on myös ylimitoitettu valta, koska GOP:n enemmistö on niin, niin laiha. Mutta myös siksi, että republikaanit eivät pidä politiikasta. Ja niinpä kun laitat sen lattialle, GOP:n on vaikea äänestää sitä vastaan, vaikka he pelkäävätkin, että se saattaa räjäyttää koko puolustuslain.

Ja itse asiassa äärioikeistorepublikaanit onnistuivat tekemään paljon enemmän. He etsivät sukupuoleen vaihtavien ihmisten terveydenhuoltoa ja sanovat, että armeijassa ei voi käyttää siihen rahaa. He seuraavat monimuotoisuuskoulutusaloitteita. Ja he lakkasivat sanomasta, että emme voi käyttää siihen rahaa ollenkaan, mutta he sanovat, että aiomme leikata kaikista toimistoista ja kaikista toimistoista tehtävän henkilöstön opettamaan monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta. armeija.

michael barbaro

Joten he ottavat sen, mitä Tuberville aikoo, mikä on melko kapea - poistavat abortin armeijasta ja laajensivat sitä. Ja he yrittävät pohjimmiltaan poistaa armeijasta kaikki sosiaaliset asiat, joista he eivät ole samaa mieltä.

karoun demirjian

Oikein. Armeijasta tulee siten näiden kulttuurisotien foorumi, ainakin eduskunnan puolustuslakiehdotuksessa. Ja se, mitä lakiehdotukselle tapahtuu, on se, että teit puolustuslain, joka alkoi kahden puolueen tuotteena demokraattien tuella. Ja siihen mennessä, kun todella äänestät siitä, lataa se kaikella tällä tavaralla. Tuskin yksikään demokraatti ei enää halua tukea sitä.

Sinulla on siis GOP:n tukema lasku. Ja tämä on ainutlaatuinen tilanne, koska yleensä päädyt molempien puolueiden äänestykseen näistä puolustuslakeista. Se on tavoite. Ja viimeisen 60 vuoden ajan koko kongressi on onnistunut hyväksymään vuosittain puolustuslain. Mutta se on nyt kyseenalainen, koska et voi saada tätä lakiesitystä kaikilla näillä konservatiivisilla sosiaalipolitiikan takauksilla demokraattien tukeman senaatin kautta. Ja se voisi muuttaa perusteellisesti kongressin suhdetta armeijan valvonnassa.

[MUSIIKKI SOITTAA]

michael barbaro

Aivan, koska sanot, että on melko todennäköistä, että lähiviikkoina tai luulisin kuukausina, että senaatti ei ehkä hyväksy tätä puolustusvaltuutuslakia. Ja yhtäkkiä armeijan budjetti olisi kyseenalainen.

karoun demirjian

Senaatti valmistelee parhaillaan omaa puolustusvaltuutuslakiversiotaan, eikä se näytä millään tavalla edustajainhuoneen lakiehdotukselta näistä asioista. Tämän jälkeen heidän on nimitettävä neuvottelijat, jotka tekevät kompromissin. Kysymys kuuluu, voivatko he todella tehdä kompromisseja? Ja minkä tahansa kompromissin he tekevätkin, pääseekö se molempien kammioiden läpi?

Yleensä vastaus on kyllä, koska kongressi katsoo, että dollarien käytön ohjaaminen armeijassa on erittäin tärkeää. Mutta vastaus tähän kysymykseen on iso kysymysmerkki juuri nyt, koska näissä sosiaalisissa kysymyksissä on niin suuri jakautuminen, joka todella leikkaa jokaisen puolueen ytimeen.

michael barbaro

Oikein. Joten tässä vaiheessa Tuberville on ilmeisesti rohkaissut äärioikeistolaisrepublikaanikollegoitaan tekemään sosiaalisista asioista niin keskeisiä, että he ajattelevat armeijaa, että se saattaa vaarantaa armeijan rahoituksen tänä vuonna hyvin epätavallisella tavalla.

karoun demirjian

Oikein. Yleensä, jos sinulla on yhteiskuntapolitiikasta kiistoja osana koko puolustuslakia, ne alkavat hävitä, kun todella päästään kompromissiin. Mutta äärioikeistorepublikaanit ovat rohkaisseet. He ymmärtävät, kuinka suuri voima heillä voi olla, jopa pieninä määrinä. Ja he eivät ole taipuvaisia ​​tekemään sopimusta.

michael barbaro

Olen utelias, onko republikaanien johtajilla joko suunnitelma tai valta lopettaa se, mitä Tuberville tekee, ja luulen, että ne lähettävät edelleen viestin äärioikeistolaisille republikaaneille, jotta he lopettavat tekemänsä.

karoun demirjian

No, asia on, että he eivät. Ellet muuta senaatin sääntöjä, et todellakaan voi estää yhtä senaattoria vastustamasta. Ellet ihmeen kaupalla löydä kymmeniä lisää republikaaneja antamaan sinulle enemmän kuin viiden äänen enemmistöä parlamentissa, et voi oikeastaan ​​muuttaa sitä tosiasiaa, että äärioikeistorepublikaaneilla parlamentissa on paljon valtaa.

Ja puolueen johtajat, tietäen olevansa kallion ja kovan paikan välissä, eivät puhu niin kovaa kuin monet valtavirran republikaanit ja demokraatit haluavat nähdä heidän puhuvan. He eivät uhkaa näitä tyyppejä tavoilla, jotka he haluavat nähdä tapahtuvan, ainakaan avoimesti, koska heillä ei todellakaan ole kättään vivusta vetääkseen tappokytkintä ja lopettaakseen tämän.

michael barbaro

Joten takaisin tarinamme alkuun täällä, Karoun, kuinka tämä kaikki päättyy? Miten tämä yhden miehen saarto päättyy? Loppuuko se koskaan, jos Tuberville haluaa jatkaa tekemisensä?

karoun demirjian

Ensinnäkin minun pitäisi sanoa, että Tommy Tuberville on pohjimmiltaan hylännyt ajatuksen siitä, että voit ratkaista tämän puolustuslain nojalla, koska hänen mielestään kongressi on liian hajanainen, ja se on totta, jotta se voisi tehdä sen tällä tavalla. Ja hän esittää nämä vaatimukset erillisistä lakiehdotuksista, jotka suoraan sanottuna eivät koskaan voisi hyväksyä sekä parlamenttia että senaattia samalla tavalla. Se ei siis ole kovin käytännöllistä. Ainoa tapa päästä Tommy Tubervillen saarron läpi tällä hetkellä näyttää olevan kiertää Tommy Tubervillen saarto.

michael barbaro

Ja miltä se näyttää?

karoun demirjian

Tämä tarkoittaa, että senaatin on alettava asettaa nämä ehdokkaat yksitellen äänestykseen. Huolenaiheena on, että jos sinun on tehtävä tämä jokaiselle tähän ruuhkaun jääneelle ylennykselle, olisit senaatin lattialla viikkoja peräkkäin, jos kävisit 24 tuntia, seitsemän päivää viikossa, mikä ei ole heidän tapansa. tehdä työtä. Kuukausien kuluttua, jos jaat sen, joten se on jotain normaalia työpäivää. Etkä pystyisi tekemään paljon muuta.

michael barbaro

Oikein. Tämä on yksimielisen suostumuksen hyve. Sen avulla vältytään käyttämästä satoja, tuhansia tunteja yrittäessään saada sotilaallisia ylennyksiä senaatin kautta.

karoun demirjian

Se on tehokkuutta asioissa, joiden pitäisi olla melko kiistattomia, joo. Ja niinpä nyt senaatin enemmistön johtajan demokraatti Chuck Schumerin jalkoihin asetettu kysymys kuuluu, aiotteko tehdä sen saadaksenne yhteiset päällikkönne paikalleen?

Ja vaikka sanoisitkin, okei, me teemme sen, annamme periksi Joint Chiefsille, teemme siitä erityiskysymyksen, entä kaikki muut? Ei ole vieläkään tehty johtopäätöksiä sadoista muista vanhemmista upseereista, komentajista, jotka ovat edelleen jumissa tuossa ruuhkassa ja joiden on päästävä ylennysten läpi.

michael barbaro

Oikein. Joten ei näytä siltä, ​​​​että Chuck Schumer ottaisi tätä työlästä ja aikaa vievää lähestymistapaa kaikkiin satoihin tässä ruuhkassa oleviin kampanjoihin. Sitä sinä sanot.

karoun demirjian

Se vastaa senaatin istuimen sulkemista pitkäksi, pitkäksi aikaa mille tahansa muulle. Mutta muista myös, että kyse ei ole vain siitä, mitä sinulla sattuu olemaan tässä kuussa. Minkä ennakkotapauksen luot tulevaisuudelle?

michael barbaro

Oikein.

karoun demirjian

Ja he ovat hyvin, hyvin huolissaan sanoessaan, että tämä on oikeutettu protesti, johon osallistumme, koska entä seuraavan kerran, kun joku valittaa Pentagonin politiikasta? Entä jos kaikki voisivat vaikuttaa markkinarakoongelmiin uhkaamalla estää satoja tarjouksia kuukausia peräkkäin? Et itse asiassa koskaan voisi saada lakeja hyväksymään, edes kaudella, jolloin sinun pitäisi.

michael barbaro

Miltä sitten näyttäisi senaattori Tubervillen vallitsevan täällä ja armeijan ja Bidenin hallinnon, laajemmalti, luopuvan ja periksi tämän aborttikäytäntöjen suhteen, jotta armeijan nimitysprosessi saadaan takaisin normaaliksi?

karoun demirjian

Ei olisi ennennäkemätöntä, että Bidenin hallinto peruisi sosiaalipolitiikan republikaaneja kohtaan. Tämä tapahtui äskettäin, kun he sanoivat: OK, me poistamme COVID-mandaattia. Se oli enemmän argumentti, joka tapahtui puolustuslain ääriviivat.

Mutta tässä on jotain hyvin erilaista. Olemme menossa ensi vuoden presidentinvaalivuoteen, ja demokraatit ajattelevat, että aborttikysymys on heille kampanjan voittaja. He menestyivät paremmin kuin odottivat välivaaleissa, koska he kampanjoivat aiheesta Roe v Wade.

michael barbaro

Oikein.

karoun demirjian

He haluavat edelleen maalata GOP:n äärimmäiseksi abortin ja monien muiden sosiaalipolitiikkojen suhteen, koska he uskovat, että se saa heidät äänestämään demokraattien säilyttämiseksi Valkoisessa talossa. Jos he luopuvat tästä, se heikentää sen, minkä oletetaan olevan keskeinen kampanjakysymys. Ja niin sen pitkän aikavälin seuraukset voivat olla melko vakavia vaaliuurnilla.

michael barbaro

Heillä ei siis ole poliittisesti varaa perua tätä asiaa. Ja tuloksena tulee olemaan jonkin verran toimimaton Yhdysvaltain armeija.

karoun demirjian

Kyllä, ainakin organisatorisesti. Ja asia on se, että emme tiedä kuinka kauan se kestää ja mitä vaikutuksia sillä on pitkällä aikavälillä, koska suoraan sanottuna tällä hetkellä Tommy Tuberville näyttää siltä, ​​että hän voi jatkaa tätä saartoa melkein yhtä kauan. kuin hän haluaa.

michael barbaro

No, Karoun, kiitos paljon. Me arvostamme sitä.

karoun demirjian

Kiitos. [MUSIIKKI SOITTAA]

michael barbaro

Palaamme pian.

Tässä on mitä muuta sinun on tiedettävä tänään.

[JOUKKO PROTESTAA]

Israelissa kymmenet tuhannet ihmiset marssivat viikonloppuna pääkaupunkiin Jerusalemiin viime kädessä protestina hallituksensa suunnitelmaa vähentää maan korkeimman oikeuden valtaa. Suunnitelma, jota pääministeri Benjamin Netanjahun äärioikeistolainen hallitus tukee, odotetaan hyväksyvän tänään.

Netanyahu ja hänen kannattajansa sanovat, että on välttämätöntä estää vasemmistolaista tuomioistuinta toistuvasti kumoamasta hänen hallitustaan. Mutta vastustajat sanovat, että se on vaarallinen vallankaappaus, joka vaarantaa Israelin demokratian.

Tämän päivän jakson tuottivat Rob Szypko, Asthaa Chaturvedi, Carlos Prieto ja Sydney Harper Eric Krupken avustuksella. Sen editoivat Lexie Diao ja Rachel Quester John Ketchumin avustuksella. Sisältää Marion Lozanon ja Chelsea Danielin alkuperäistä musiikkia, ja sen suunnitteli Chris Wood. Teemamusiikkimme ovat Wonderlyn Jim Brunbergin ja Ben Landsverkin esittämät.

[MUSIIKKI SOITTAA]

Siinä se "The Dailylle". Olen Michael Barbaro. Nähdään huomenna.

[MUSIIKKI SOITTAA]

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 30/12/2023

Views: 5877

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.