Venäjä ottaa Ukrainan tietosodan videopeleihin (2023)

Mainos

OHITA MAINOS

Tukema

OHITA MAINOS

Propagandaa esiintyy Minecraftissa ja muissa suosituissa peleissä ja keskusteluryhmissä, kun Kreml yrittää saada uusia yleisöjä.

Venäjä ottaa Ukrainan tietosodan videopeleihin (1)

Tekijä:Steven Lee MyersjaKellen Browning

Raportointi San Franciscosta

Venäjän propaganda leviää maailman videopeleihin.

Microsoftin omistamassa Minecraftissa, mukaansatempaavassa pelissä, venäläiset pelaajat esittivät taistelun Soledarista, Ukrainan kaupungista, jonka venäläiset joukot valtasivat tammikuussa, ja julkaisivat pelistä videon maansa suosituimpaan sosiaaliseen mediaan VKontakte.

Moninpelin World of Tanks -sotapelin venäläisen version kanava muistoi natsi-Saksan tappion 78-vuotispäivää toukokuussa toistolla Neuvostoliiton panssarivaunuparaatista Moskovassa vuonna 1945. Suositulla pelialustalla Roblox , käyttäjä loi joukon sisäministeriön joukkoja kesäkuussa juhlimaan kansallista juhlapäivää, Venäjän päivää.

Näistä peleistä ja viereisistä keskustelusivustoista, kuten Discord ja Steam, on tulossa Venäjän agitpropin verkkoalustoja, jotka levittävät uusille, enimmäkseen nuoremmille yleisöille propagandatulvaa, jota Kreml on käyttänyt oikeuttaakseen Ukrainan sodan.

Tässä virtuaalimaailmassa pelaajat ovat omaksuneet kirjaimen Z, joka symboloi viime vuonna tunkeutuneita venäläisiä joukkoja. omaksui laillisesti harhaanjohtavia Venäjän aluevaatimuksia Krimillä ja muissa paikoissa; ja toisti presidentti Vladimir V. Putinin pyrkimykset halventaa ukrainalaisia ​​natseiksi ja syyttää länttä konfliktista.

"Kunnia Venäjälle", julisti video-opastus Venäjän lipun rakentamisesta Minecraftiin. Se näytti Venäjän lippua kaupunkikuvan päällä Luhanskiksi, joka on yksi Ukrainan maakunnista, jonka Venäjä on laittomasti liittänyt.

"Pelimaailma on todella alusta, joka voi vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja tavoittaa yleisön, erityisesti nuoren väestön", sanoi Tanya Bekker, tutkija ActiveFencestä, kyberturvallisuusyhtiöstä, joka tunnisti useita esimerkkejä venäläisestä propagandasta Minecraftissa New York Timesille. .

Kuva

Microsoftin presidentti Brad Smith paljasti huhtikuussa, että yhtiön tietoturvatiimit olivat havainneet viimeaikaiset venäläiset pyrkimykset "läpäistäkseen joitain näistä peliyhteisöistä", mainitsemalla esimerkkejä Minecraftista ja Discord-keskusteluryhmistä. Hän sanoi, että Microsoft oli neuvonut hallituksia, joita hän ei nimennyt, niistä, mutta hän vähätteli niiden merkitystä.

"Itse asiassa se ei ole ykkösasia, josta meidän pitäisi olla huolissaan", Smith sanoi uutissivusto Semaforin järjestämässä talouskonferenssissa Washingtonissa. "He aikovat julkaista tietoa jonnekin. Tiedätkö, se vain sattuu olemaan heille hyvä paikka saada tieto kiertoon."

Microsoftin uhka-analyysitiimin johtaja Clint Watts kertoi New Yorkin yliopiston Stern School of Businessin tutkijoille, että Wagner-ryhmänä tunnettu venäläinen puolisotilaallinen joukko mainosti "pahanlaatuisia kertomuksia" Discordissa ja Steamissä Kremlin näkemysten tukemiseksi. Se saattoi myös pyrkiä rohkaisemaan värväystä, kun venäläisten taisteluiden uhrit vaativat valtavasti.

"Propaganda pyrkii pääasiassa saamaan Wagnerin ja Venäjän armeijan näyttämään viileiltä ja uhkaavilta", Watts kertoi tutkijoille, jotka olivatääriliikkeiden tutkiminen videopeleissä.

Microsoft kieltäytyi täsmentämästä johtajiensa kommentteja tai vastaamasta Venäjän esimerkkejä koskeviin kysymyksiin, paitsi että yhtiö tarkastelee sisältöä, joka rikkoo sen yhteisöstandardeja.

Vaikka osa materiaalista heijastaa tavallisten venäläisten näkemyksiä, muut esimerkit viittasivat hallituksen osallistumiseen. Kremlin ulottuvuus videopeleihin osoittaa, kuinka sitkeästi Putinin hallitus on pyrkinyt vahvistamaan poliittisia tavoitteitaan käyttämällä länsimaista sosiaalista mediaa ja kuluttajatuotteita diplomaattisesta ja taloudellisesta eristäytymisestä huolimatta.

Kesäkuussa julkkikset, muusikot ja ainakin yksi Venäjän hallituksen virkamies järjestivät Minecraft-konsertin Venäjän päivää juhlistaen. Virkamies, Ekaterina Mizulina, on neuvoa-antavan elimen Civic Chamberin jäsen ja Venäjän Internet Safety Leaguen johtaja. Hänen äitinsä Jelena palvelee parlamentin ylähuoneessa ja on ollut Putinin näkyvä liittolainen, joka on tukenut muun muassa homoseksuaalisuuteen kohdistuvaa konservatiivista lainsäädäntöä.

Muut peleissä esiintyvät meemit ovat myötätuntoisia Wagner-ryhmälle, jota johtiJevgeni V. Prigožinkunnes viime kuussa paljastui mystinen sotilaallinen kapina. Prigozhin, aikoinaan Putinin läheinen liittolainen, on tietotoiminnan veteraani, koska hän on perustanut Internet Research Agencyn, Pietarilaisen yrityksen, jokasekaantui Yhdysvaltain presidentinvaaleihinvuonna 2016.

Tässä kuussa Putin korosti Kremlin kiinnostusta pelialaa kohtaan mahdollisena välineenä, jolla hallitus voi juurruttaa arvoja. Hän kutsui sitä "kolosaaliksi bisnekseksi".huomautuksia kansalaisjärjestöllehän perusti vuonna 2018 keskittyäkseen nuorten sosiaalisiin ja taloudellisiin kysymyksiin. Samassa kokouksessa puhuneen varapääministerin mukaan joka neljäs venäläinen pelaa pelejä verkossa. Putin sanoi, että pelien "pitäisi olla taiteen ja koulutuksen risteyksessä".

"Pelin pitäisi auttaa ihmistä kehittymään, auttamaan häntä löytämään itsensä, auttamaan häntä kouluttamaan sekä yleisinhimillisten arvojen että isänmaallisuuden puitteissa", Putin sanoi Kremlissä.

Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan helmikuussa 2022 jälkeen Microsoftilmoittiettä se keskeyttäisi uusien tuotteiden ja palveluiden myynnin Venäjälle noudattaakseen Yhdysvaltojen ja Euroopan asettamia pakotteita, mutta venäläiset ovat edelleen etsineet tapoja käyttää sen pelejä ja sivustoja, kuten Discord ja Steam, tavoittaakseen laajemman yleisön. Monet esimerkit ovat venäjäksi, mikä viittaa siihen, että kohdeyleisö on kotona tai venäjänkielisten joukossa naapurimaissa, mukaan lukien Ukrainassa.

"Venäjän propaganda yrittää uusia asioita edistääkseen hallintoaan", sanoi Artem Starosiek, Ukrainan verkkouhkia analysoivan konsulttiyrityksen Molfarin johtaja.

Kuva

Molfarin tutkijat tunnistivat yli tusina tapausta Kremlin myönteisestä propagandasta Minecraftissa, Robloxissa, World of Tanks- ja World of Warshipsin venäläisissä versioissa, Fly Corpissa, Armored Warfaressa ja War Thunderissa. Melkein kaikki ylistivät Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta, jota Putin ja hänen neuvonantajansa ovat käyttäneet rakentaessaan tukea nykypäivän sodalle. Joillakin niistä oli nimenomaisia ​​yhteyksiä poliittisiin puolueisiin tai valtion virastoihin.

Ei ole selvää, mihin toimiin Microsoft tai muut yritykset ovat ryhtyneet estääkseen Venäjän ponnistelut. Wargaming Group, kyproslainen World of Tanks-, World of Warships- ja muiden pelien luoja,pyörähti poisVenäjän ja Valko-Venäjän liiketoimintansa viime vuonna Pietarissa sijaitsevalle tytäryhtiölle Lesta Studiolle. "Wargaming tukee kiivaasti Ukrainan kansaa, Kiovan studioamme ja siellä olevia työntekijöitämme", sanoi Wargamingin Pohjois-Amerikan tiedottaja Alex Brewer-Disarufino sähköpostissa.

Lontoon Institute for Strategic Dialoguen äärioikeisto- ja vihaliikkeiden tutkimusjohtaja Jacob Davey sanoi, että Minecraft ja muut pelit voisivat olla hyödyllisiä työkaluja niille, jotka haluavat vaikuttaa haavoittuviin nuoriin, varsinkin jos nämä ihmiset ovat jo järjestäytyneet yksityisiä ryhmiä, joissa he olivat innokkaita keskustelemaan reuna-ideologioista.

"Tiedämme, että vihamieliset toimijat, jotka pyrkivät muokkaamaan mieliä ja vaikuttamaan ihmisiin, ovat opportunisteja", sanoi Davey, joka on tutkinut äärimmäisen sisällön pelillistämistä verkossa. "He menevät sinne, missä he luulevat löytävänsä vastaanottavaisen yleisön, ja he ottavat käyttöön laajan valikoiman teknisiä alustoja viedäkseen viestinsä ulos."

Kun otetaan huomioon monien pelien taistelullinen luonne, ei ole yllättävää, että Ukrainan sota vaikuttaisi sisältöön, mutta joissain tapauksissa peleistä on tullut taistelukenttä.

Saksalainen yritys teki videopelin Death From Above, joka simuloi Ukrainan drone-iskuja Venäjän joukkoja vastaan. Yrityksen omistajaMinähän sanoin"propagandapeli". Suomalainen sanomalehti Helsingin Sanomat loi videopelillä Counter-Strike kanavan sodan tosiasialliselle tiedolle suurelta osin siltä suojatulle venäläiselle yleisölle.

"Voisimmeko luoda paikan Counter-Strikeen, jossa miljoonat nuoret venäläiset miehet, jotka pelaavat tätä ensimmäisen persoonan ammuntapeliä, joutuisivat kohtaamaan Ukrainan sodan kauhut?"lehti kysyiinteraktiivisessa ominaisuudessa.

Joseph Brown, apulaisprofessori Thompson Riversin yliopistosta Brittiläisessä Kolumbiassa, opetti viisi vuotta videopelien kehittämisestä Venäjällä ja kertoi nähneensä omakohtaisesti maan sitoutumisen propagandaan videopelien ja muun median kautta.

"Heidän täytyy saada kaikki takaisin sotaan", tohtori Brown sanoi. "Se on toinen pala tätä jatkuvan propagandan palapeliä, koko ajan. Jokaisella yksittäisellä välineellä, jolla he voivat tavoittaa sinut, he pääsevät luoksesi."

Steven Lee Myerskattaa väärää tietoa The Timesille. Hän on työskennellyt Washingtonissa, Moskovassa, Bagdadissa ja Pekingissä, missä hän osallistui artikkeleihin, jotka voittivat julkisen palvelun Pulitzer-palkinnon vuonna 2021. Hän on myös kirjoittanut teoksen "The New Tsar: The Rise and Reign of Vladimir Putin". Lisää Steven Lee Myersistä

Kellen Browningon teknologiatoimittaja San Franciscossa, jossa hän käsittelee keikkataloutta, videopeliteollisuutta ja yleisiä teknisiä uutisia. Lisää Kellen Browningista

Tämän artikkelin versio ilmestyy painettuna, jakso

B

, Sivu

1

New Yorkin painoksesta

otsikolla:

Venäjä ottaa propagandan pelaamiseen.Tilaa uusintapainos|Tämän päivän lehti|Tilaa

Mainos

OHITA MAINOS

FAQs

Paljonko EU on tukenut Ukrainaa? ›

Yhdessä EU:n jäsenmaiden antaman sotilaallisen tuen kanssa EU:n sotilaallinen kokonaistuki Ukrainalle on arviolta lähes 12 mrd. .

Kuka hyökkäsi Ukrainaan? ›

Venäjä käynnisti 24. helmikuuta 2022 hyökkäyksen Ukrainaan. Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet ja tukee Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta.

Miten Suomi on tukenut Ukrainaa? ›

Suomi tukee Ukrainaa

Suomi tukee Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi joutunutta Ukrainaa sekä sen sodasta kärsiviä naapurimaita monin tavoin. Vuoden 2022 helmikuun jälkeen Suomi on tukenut Ukrainaa yli miljardilla eurolla. Suomen antaman puolustusmateriaalituen arvo on noin 990 miljoonaa euroa.

Milloin Venäjän hyökkäys alkoi? ›

Venäjä käynnisti hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Ennen hyökkäystä Venäjä oli pitkään siirtänyt joukkojaan lähemmäksi Ukrainan rajaa ja pitänyt suuria sotaharjoituksia, tunnustanut Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan itsenäisyyden Ukrainassa ja siirtänyt sotilaitaan niihin.

Paljonko suomalaiset ovat lahjoittaneet Ukrainaan? ›

Suomi lahjoittaa Ukrainalle historiallisen suuren, yli 400 miljoonan euron arvoisen puolustusapupaketin.

Paljonko on matkaa Suomesta Ukrainaan? ›

Lyhyin lentoaika kohteesta Suomi kohteeseen Ukraina on 19t 35m. Suomi - Ukraina ei ole suoria lentoja. Suosittuja ei suoria reittejä tälle yhteydelle ovat Helsinki-Vantaan lentoasema lentokenttä - Odessa lentokenttä ja Helsinki-Vantaan lentoasema lentokenttä - Kiova Boryspil lentokenttä.

Voiko suomalainen matkustaa Venäjälle? ›

Suomi jatkaa Venäjän kansalaisten matkustusrajoituksia

Suomi jatkaa Venäjän federaation kansalaisten matkustamisen rajoituksia valtioneuvoston 6.7.2023 tekemällä periaatepäätöksellä. Venäjän kansalaisten ei-välttämätöntä matkustusta Suomeen ja Suomen kautta muualle Schengen-alueelle rajoitetaan edelleen toistaiseksi.

Miksi Venäjä hyökkäsi Suomeen vuonna 1808? ›

Suomen sota oli Venäjän ja Ruotsin välinen sota, joka käytiin vuosina 1808–1809 osana Napoleonin sotia. Sodan syynä oli Venäjän ja Ranskan 7. heinäkuuta 1807 Tilsitissä solmima rauha. Ranska antoi Venäjälle suostumuksensa Suomen valtaukseen, mikä teki Venäjästä Ranskan liittolaisen.

Saako Ukrainaan mennä? ›

Suomen ulkoministeriö ei suosittele matkustamista Ukrainaan. Matkustustiedotteessa kaikkia suomalaisia kehotetaan poistumaan välittömästi maasta.

Onko Ukraina korruptoitunut maa? ›

Korruptio Ukrainassa on laajalle levinnyt ongelma, joskin tilanne on hieman viime vuosina jälleen aavistuksen parantunut. Vuoden 2019 alussa julkaistussa Transparency International-järjestön vuoden 2018 maavertailussa Ukraina sijoittui jaetulle 120 sijalle vertailluista 180 maasta.

Mihin voi lahjoittaa vaatteita ukrainalaisille? ›

Tavaroita lahjoitettaessa kannattaa aina kysyä itseltään, käyttäisinko tätä itse. Ukrainaan toivottuja tuotteita voi hankkia myös suoraan verkkokaupastamme. Toimitamme ne itse kohteeseen. Oma, Pro Ukrainan keräyspisteemme ottaa vastaan kaikkia alla lueteltuja, Ukrainaan toimitettavia tavaroita.

Mitä kautta apua Ukrainaan? ›

Apua Ukrainan kriisin uhreille

Miljoonat ihmiset ovat menettäneet kotinsa, ja pulaa on perusasioista – vedestä, lämmityksestä ja terveydenhuollosta. Ihmisten henkinen jaksaminen on koetuksella. Sinä voit auttaa. Tuellasi Punainen Risti jakaa apua Ukrainan kriisin uhreille.

Kuka perusti Venäjän? ›

Pietari Suuri perusti virallisesti Venäjän Keisarikunnan vuonna 1721. Venäjän keisarikunta perustettiin virallisesti Romanovin dynastian ja Pietari I:n (Pietari Suuri) aikana.

Miten Suomen ja Venäjän sota alkoi? ›

Jatkosota alkoi 1941 ja loppui 1944. Jatkosodassa Suomi ja Neuvostoliitto taistelivat keskenään. Venäjä aloitti sodan hyökkäämällä panssariautoilla Suomeen. Jatkosotaa käytiin suomenrintamalla samaan aikaan kun saksa toteutti operaatio barbarossa hyökkäystä Neuvostoliittoa vastaan.

Kuka nosti Venäjän suurvallaksi? ›

Sotamenestyksen myötä Pietari otti itselleen arvonimen keisari, ja Moskovan Venäjästä tuli virallisesti Venäjän keisarikunta. Pietari I halusi tehdä Venäjästä eurooppalaisen suurvallan, ja tähän tavoitteeseen päästäkseen hän aloitti maan hallinnon uudistustoimet.

Miten voi lahjoittaa Ukrainaan? ›

Tutustu Ukrainan valtion viralliseen humanitaarisen avun verkkosivustoon , jonka kautta voit tehdä lahjoituksesi. Voit myös tehdä lahjoituksia suurimmille avustusjärjestöille, jotka toimivat paikan päällä ja koordinoivat Ukrainalle annettavaa apua.

Kuka on Ukrainan presidentti? ›

Image of Kuka on Ukrainan presidentti?
Volodymyr Oleksandrovytš Zelenskyi on Ukrainan presidentti, joka aloitti virassaan toukokuussa 2019. Zelenskyi on koulutukseltaan lakimies, mutta ennen presidentiksi valintaansa hän on toiminut koomikkona, käsikirjoittajana, näyttelijänä ja ohjaajana.
Wikipedia

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 24/10/2023

Views: 6139

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.