Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (2023)

Terveellinen syöminen sisältää sellaisten elintarvikkeiden valitsemisen, jotka voivat auttaa torjumaan kehon sisäistä tulehdusta. Krooninen tulehdus voi lisätä riskiä sairastua sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja joihinkin syöpätyyppeihin, mutta ruokavalion täyttäminen anti-inflammatorisilla ainesosilla voi auttaa. Ruoat, kuten marjat, lehtivihannekset, kala, pähkinät, oliiviöljy, vihannekset, pavut ja mausteet, ovat liittolaisiasi. Ne eivät ainoastaan ​​tukahduta tulehdusta, vaan ne ovat täydellisiä alkuaineita herkullisiin, tyydyttäviin aterioihin. Mikään yksittäinen ruoka ei voi torjua tulehdusta, joten ruokailutottumukset, joissa on erilaisia ​​ravinteita sisältäviä ruokia, on paras vaihtoehto. Tämä tulehdusta ehkäisevien illallisreseptien kokoelma näyttää, kuinka valmistat aterioita tulehdusta torjuvista ruoista.

0121:stä

Kvinoaa kikherneiden ja tomaattien kanssa

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (1)

Tämä viljapohjainen salaatti on täydellinen lisuke tai kevyt kasvipohjainen ateria. Sekä kvinoa että kikherneet ovat sinkin lähde, välttämätön kivennäisaine, joka on tärkeä immuunijärjestelmän terveydelle ja tulehdusten vähentämiselle. Tutkimukset osoittavat sensinkin puute vaikuttaa tulehdukseenkoska se lisää tulehdusvasteita ja vaurioittaa kudosta, joten on elintärkeää saada tarpeeksi. Tämä resepti voi auttaa, ja voit nauttia jokaisesta puremasta kuminan, persiljan ja limetin mehun maukkaan sekoituksen ansiosta.

0221:stä

Tonnikalapihvit melonisalsan kanssa

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (2)

Paistettu tonnikala on herkku, jolla on terveyshyötyjä! Tonnikala on rasvainen kala, joka tarjoaa terveellisen määrän omega-3-rasvoja, jotka auttavat torjumaan tulehdusta. Erityisesti kalassa olevat EPA- ja DHA-omega-3-rasvat voivatauttaa vähentämään tunnettuja sydänsairauksien riskitekijöitä, mukaan lukien korkea kolesteroli, korkea verenpaine ja tulehdus. Cantaloupe lisää A-vitamiinia varmistaakseen riittävän saanninA-vitamiinin puutos voi edistää haitallista tulehdusta.

0321:stä

Mansikka-tomaatti Caprese-salaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (3)

Tarkista mikä tahansa luettelo "parhaista ruoista tulehdusta vastaan", ja löydät aina marjoja ja tomaatteja, koska molemmat ovat täynnä tehokkaita antioksidantteja, jotka taistelevat sairauksia vastaan ​​ja estävät tulehduksia. Tässä salaatissa on täydellinen yhdistelmä tomaatteja ja mansikoita, ja tilkka oliiviöljyä auttaa varmistamaan, että antioksidantit (kuten A-vitamiini) imeytyvät elimistöön. Kulinaarinen bonus: balsamiviinietikan ja mustapippurin tiedetään tuovan mansikan makua esiin. Se on täydellinen paritus!

0421:stä

Mausteinen kana- ja bataattipata

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (4)

Tämä kestävä muhennos yhdistää bataattia, munuaispapuja, sipulia, valkosipulia, paprikaa ja jopa kaakaojauhetta, jotka kaikki ovat täynnä antioksidantteja ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Bataatti on beetakaroteenin lähde, A-vitamiinin muoto, jolla on anti-inflammatorisia vaikutuksia. Ja munuaispavut - erityisesti punaiset - ovat täynnäpolyfenoleja, jotka toimivat antioksidantteinaja auttaa vähentämään oksidatiivisen stressin aiheuttamien sairauksien vaikutuksia.

0521:stä

Nopea lohi inkiväärilasiteella

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (5)

Mausta viikonlohia kastikkeella, joka korostaa inkivääri- ja chilipastaa. Lohi on öljyinen kala, joka sisältää runsaasti omega-3-rasvoja, jotka tunnetaan voimakkaasta tulehdusta estävästä voimastaan.Omega-3-rasvat auttavat estämään monia tulehduksiaja aiheuttavat tulehdusta ratkaisevia välittäjiä, joita kutsutaan "resolviineiksi". Lisäksi tutkimukset osoittavat, että inkivääri sisältäägingerol, voimakas fytokemikaali, jolla on antioksidanttisia, antimikrobisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia.

0621:stä

Lehtikaali-, kvinoa- ja avokadosalaatti Dijonin sitruunavinaigrettella

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (6)

Lehtikaali on lehtivihreä supertähti, joka on täynnä tulehdusta hillitseviä vitamiineja ja antioksidantteja. Mutta tämä resepti todella korostaa valokeilassa avokadoa, joka ansaitsee kiitosta. Runsaasti kuitua, kertatyydyttymättömiä rasvoja ja kaliumia sisältävän avokadon on tutkittu myönteisiä vaikutuksia sydämen terveyteen. Lisäksi yksi tutkimus osoitti jopa, että avokadon lisääminen aterioihin auttaavähentää tulehdusreaktiota, joka tulee tiettyjen ruokien syömisen jälkeen, mukaan lukien punainen liha.

0721:stä

Lohi Quinoa Bowl

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (7)

Superruokia iltapalaksi? Tämä ateria on täynnä niitä! Tässä suussa sulavassa kulhossa on kuitupitoista kvinoaa ja kikherneitä, vitamiinipitoisia vihanneksia ja ihana lohifile, joka on täynnä omega-3-rasvoja. Kaikki nämä ainesosat tunnetaan anti-inflammatorisista eduistaan ​​ja kyvystään auttaa vähentämään kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, dementian ja joidenkin syöpien, riskiä.

0821:stä

Tofu salaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (8)

Oletko uusi tofussa? Kokeile tätä reseptiä, joka on värikäs, herkullinen ja ravitseva! Rapeat vihannekset ovat täydellinen kumppani pehmeälle tofulle. Tutkimukset osoittavat sensoijapohjaisten ruokien, kuten tofun, syömisellä on myönteisiä terveysvaikutuksia, mukaan lukien pienentynyt riski sairastua tulehdukseen liittyviin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonisairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja tiettyihin syöpiin. Ja vihannesten sateenkaari on myös täynnä kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja.

0921:stä

Välimerellinen linssisalaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (9)

Kuuluisa Välimeren ruokavalio tunnetaan roolistaan ​​sydänsairauksien jasyöpäriski. Tämä salaatti lainaa ainesosia Välimeren alueelta, mukaan lukien linssit, sipuli, valkosipuli, sitruuna, oliiviöljy ja kourallinen tuoreita yrttejä. Yhdessä ne tarjoavat antioksidantteja, jotka torjuvat vapaita radikaaleja, jotka ovat kehon yhdisteitä, jotka edistävät tulehdusta.

  • Aiheeseen liittyvät: Välimeren ruokavalion reseptit

1021:stä

Kurkumapippuri katkarapu pinaattisalaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (10)

Tässä salaatissa on voittoisa yhdistelmä tulehdusta ehkäiseviä ravintoaineita pinaatin A-vitamiinista katkarapujen sinkkiin ja avokadon kuituihin. Lisäksi se on maustettu kurkumalla, joka on voimakas antioksidantti ja anti-inflammatorinen aine, joka vähentää tiettyjen syöpien riskiä. Ja mustapippuri on plussaa: setehostaa kurkuman imeytymistä lähes 2000 prosenttia, joten älä ohita sitä!

1121:stä

Munakoiso ja tomaatti Caponata

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (11)

Olet ehkä lukenut, että tietyt yövihannekset - mukaan lukien munakoiso ja tomaatti - voivat laukaista tulehduksen, mutta tämän tueksi ei ole olemassa vahvaa tiedettä. Itse asiassa,yöpuuvihanneksilla on usein voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksiaantioksidanttipitoisuutensa vuoksi, mukaan lukien antosyaanit munakoisoissa ja lykopeeni tomaateissa. Tämä seos voidaan tarjoilla paahdetun täysjyväpagonin päällä tai ruskean riisin tai pastan päällä.

1221:stä

Manteli-kuorrutettu lohi ja salaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (12)

Kuinka voit nostaa lohta vieläkin ravitsevammaksi? Päällystä se manteleilla! Tämä voimakas pähkinä sisältää enemmän E-vitamiinia kuin mikään muu pähkinä, ja siksi se on niin arvostettu.E-vitamiini voi auttaa estämään sydänsairauksia ja kognitiivista heikkenemistäkoska se toimii antioksidanttina ja sillä on rooli anti-inflammatorisessa prosessissa. Lisäsalaatti täydentää aterian raikkailla vihreillä ja makeilla kirsikkatomaateilla.

1321:stä

Marinoidut tomaatit ja sienet

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (13)

Sienet tunnetaan terapeuttisista ominaisuuksistaan ​​ja anti-inflammatorisista vaikutuksistaan. Mielenkiintoista, että tutkimukset osoittavat senkypsennyssienet voivat vähentää niiden tulehdusta ehkäisevää potentiaalia, joten on parempi syödä ne raakana tai vain hieman kypsennettynä. Tämän salaatin tuore basilika lisää myös antioksidanttipitoisuutta.

1421:stä

Intialainen lehtikaali kikherneiden kanssa

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (14)

Mitä tapahtuu, kun sekoitat kikherneitä, lehtikaalia, kurkumaa, kuminaa ja sipulia? Luot tämän aromaattisen, hyvin maustetun illallisreseptin, joka on täynnä terveellisiä, tauteja torjuvia ainesosia. Lehtikaali on ristikukkainen vihannes, joka on täynnä kuitua ja antioksidantteja, jotka voivat auttaa korjaamaan tulehduksen aiheuttamia soluvaurioita. Bonus: tämä resepti sopii mainiosti huomisen lounaan jäännökseksi.

1521:stä

Paahdettu kasvisbuddha-kulho

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (15)

Paahtaminen tuo esiin joukon anti-inflammatoristen vihannesten makeutta – tässä tapauksessa se on fenkoli, punasipuli ja paprika. Vihannekset tarjoillaan bulgurin päällä, täysjyvänä, jossa on runsaasti kuitua ja magnesiumia. Jalostettuihin jyviin verrattuna kokonaiset jyvät, kuten bulgur, liittyvät avähentää verensokerivastetta ja alentaa insuliinitasoa. Uusi tempehille? Se on fermentoitu soijapohjainen proteiini, jolla on kirpeä ja maanläheinen maku, joka sopii täydellisesti curry- ja appelsiinikastikkeen kanssa.

1621:stä

Kesäinen marjasalaatti lohen kanssa

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (16)

Haluatko pakata yhden tai kaksi pistoksen tulehduksellisia ainesosia yhteen ateriaan? Yhdistä lohi marjojen kanssa! Lohi on täynnäomega-3 rasvat, joiden tiedetään vähentävän joidenkin haitallisten aineiden tuotantoa, joita vapautuu kehosi tulehdusreaktion aikana. Ja marjat sisältävät polyfenoleja, joilla voi olla tulehdusta ehkäisevää vaikutusta. Valitse punaisia, sinisiä tai purppuranvärisiä marjoja – ne sisältävät antosyaaneja, pääasiallista tulehdusta vähentävää polyfenolia.

1721:stä

Vegaaninen mustapapu- ja bataattisalaatti

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (17)

Jotain taianomaista tapahtuu, kun keität mustia papuja bataattien, kuminan ja limen kanssa ja sido ne kaikki yhteen tuoreeseen korianteriin. Se on makuräjähdys, joka on yhtä terveellistä kuin herkullista. Bataatit ovat täynnä beetakaroteenia, A-vitamiinin muotoa, joka tunnetaan anti-inflammatorisista vaikutuksistaan ​​sekä sen eduista näön ja immuunijärjestelmän terveydelle. Jamustat pavut tarjoavat polyfenolejajotka tunnetaan antioksidantteina, tulehdusta ehkäisevinä ja karsinogeenisinä aineina.

1821:stä

Grillatut kukkakaalipihvit

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (18)

Tämä herkullinen lisuke on täydellinen tapa piristää lautasen kasvisosia. Kukkakaali sisältää runsaasti antioksidantteja, joita kutsutaan glukosinolaatiksi, jotka voivat auttaa suojaamaan rinta- ja eturauhassyövältä. Oliiviöljyn käyttö rasvan lähteenä lisää tämän ruuan terveyshyötyjä. Tutkimukset osoittavat, ettäoliiviöljyn kertatyydyttymättömät rasvat auttavat suojaamaan sydänsairauksiltavähentämällä tulehdusmerkkiaineiden toimintaa.

1921:stä

Tuore Edamame

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (19)

Jos etsit herkullista kasvipohjaista ateriaa, valitse tämä proteiinipakattu ruokalaji, jossa on edamamia, kikherneitä ja mustia papuja. Kaikki nämä pavut sisältävätkuituaja antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusta. Tämän seoksen makeus-mausteisuus tulee tuoreesta hienonnetusta inkivääristä, mausteesta, joka tunnetaan anti-inflammatorisista ominaisuuksistaan. Itse asiassa,inkivääri voi auttaa tulehdustilojen hoidossakuten niveltulehdus, ruoansulatushäiriöt ja tietyt syövät.

2021:stä

Makea ja mausteinen paistaminen kanan ja parsakaalin kanssa

Katso Resepti

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (20)

Valkosipuli, inkivääri ja hoisin-kastike lisäävät makua tähän aromaattiseen paistinpannuun, joka on täynnä proteiinipitoista kanaa. Mutta se on parsakaali, joka lisää ravitsemuksellista voimaa tähän maukkaaseen ateriaan. Parsakaali on täynnä sulforafaania, joka on sekä antioksidantti että tulehdusta ehkäisevä aine. Tutkimukset osoittavat senrunsaasti sulforafaania sisältävien ruokien syöminen voi suojella aivojen terveyttäja kognitio.

2121:stä

Lisää inspiraatiota

Taistele tulehdusta vastaan ​​näillä 20 tulehduksia estävällä illallisidealla (21)

Aiheeseen liittyvillä resepteillämme ja kokoelmillamme on paljon enemmän inspiraatiota tulehdusta ehkäisevän ruokavalion suhteen:

  • Parhaat ja huonoimmat öljyt tulehdusta ehkäisevään ruokavalioon
  • Tulehdusta ehkäisevät keittoreseptit
  • Kuvassa:Tulehdusta ehkäisevä kuuma kurkumamaito
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 22/06/2023

Views: 6073

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.