Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (2023)

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (1)

Muuttaa sitä, mikä taiteessa on mahdollista

Lataa kokeiluversioOsta tai Lue lisää

Äiti Harvey

Opi suunnittelemaan, piirtämään, värjäämään ja värjäämään mangahahmoja, silmiä, kasvoja ja muuta

Oletko uusi piirtämässä mangaa? Etsitkö inspiraatiota tai piristääksesi prosessiasi? Täydellinen opas mangan piirtämiseen on yksi Internetin tärkeimmistä Manga-taiteen resursseista ja tarjoaa melko kattavan näkemyksen mangatyylisten hahmojen piirtämisen aloittamisesta. Aloita tältä sivulta yleiskatsauksestamme tai siirry suoraan johonkin alla olevista opetusohjelmista.

Haluatko ladata Painterin?

Lataa ilmainen 15 päivän kokeilu nyt!

Sisällysluettelo

  1. Mitä odottaa
  2. Idea hahmollesi
  3. Hahmosi luonnosteleminen
  4. Silmien piirtäminen
  5. Kasvojen piirtäminen
  6. Piirustuksen mustemaalaus

Joten olet mangan fani ja sinulla on intohimo piirtämiseen?

Loistava! Olet oikeassa paikassa.

Tämä opas on suunnattu aloittelijalle tai keskitason artistille, joka haluaa sukeltaa pää edellä mangahahmojen luomisen maailmaan. Käydään ensin läpi joitain tarvitsemasi työkalut. Grafiikkatabletti tai jonkinlainen digitaalinen piirustuslevy on erittäin suositeltavaadigitaalinen taideohjelmisto, kuten Corel Painter. Tarvitset myös lyijykynän ja paperin alustavan luonnoksen tekemiseen ja skannerin kuvan saattamiseksi tietokoneellesi. Siinä se oikeastaan… Muuta kuin aikaa, motivaatiota ja päättäväisyyttä.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (2)

Mitä odottaa tältä opetusohjelmalta?

Aion jakaa sen muutamaan osioon, jotta sitä on helpompi seurata. Käsittelemme kaiken alusta alkaenhahmosuunnittelu, karkeisiin luonnoksiin ja musteeseen, varjostukseen ja väritykseen.Kaikki mangat eivät ole tasa-arvoisia- On olemassa monia vivahteita riippuen siitä, millaista tyyliä pidät. Tämän vuoksi keskitymme (ainakin yksityiskohtaisemmin) silmien, kasvojen ja erojen piirtämiseen.Urosandmnaishahmoja. Yksinkertaisuuden vuoksi tämä opetusohjelma keskittyy hahmon pään piirtämiseen. Tutustu myöhemmin muihin opetusohjelmiin saadaksesi edistyneempiä vinkkejä vartaloon, asentoihin, käsiin, jalkoihin jne.

Joten siinä mennään. Kun olet yhdistänyt kaikki työkalusi, olet valmis aloittamaan.

Haluatko ladata Painterin?

Lataa ilmainen 15 päivän kokeilu nyt!

Osa 1 – Idean keksiminen mangahahmollesi

Tämän osan pitäisi olla leivonnainen, eikö? Sinulla on miljoona ideaa päässäsi – sinun tarvitsee vain valita yksi.

Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän. Mutta tässä opetusohjelmassa aloitetaan yksinkertaisesta ihmisestä (mies tai nainen).

Kun sinulla on jotain mielessäsi, ala kirjoittaa hyvin karkeita piirroksia siitä, miltä haluat asioiden näyttävän. Täällä voit selvittää hahmon piirteet, ilmeen, yleistyylin jne. Älä keskity tässä laadukkaaseen linjatyöhön tai mihinkään – tarvitset vain jotain pohjaksi varsinaiselle luonnokselle. On hyvä idea käyttää jotain referenssinä, kun mietit, miltä haluat hahmosi piirteiden näyttävän. Etsi verkosta kuvia mangahahmoista, joista pidät, tai käytä jopa kuvia oikeista ihmisistä. Mikä tahansa toimii sinulle parhaiten.

Muutamia hyviä resursseja hyvän valikoiman hahmojen löytämiseen onPinterest,Anime planeetta, jaAnime-listani.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (3)

Osa 2 – Hahmosi piirtäminen

Nyt tulee se hauskin osuus. Nappaa itsellesi tuore, puhdas paperi, suosikkikynäsi ja piirrä. Jos et pidä perinteisistä menetelmistä, voit käyttää tablettia tai piirustusalustaa ja tehdä luonnoksesi suoraan tietokoneellesi. Eikö tulevaisuus ole mahtava?

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (4)

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (5)

Koska tämä opetusohjelma keskittyy päähän, se näyttää yhtä hyvältä paikalta aloittaa.

Aloita kevyellä paineella kasvojen perusmuodosta (älä vielä huolehdi hiuksista tai muista ominaisuuksista). Kun olet tyytyväinen kokoon, kulmaan ja muotoon, voit alkaa piirtää, missä haluat silmät, korvat, nenän ja suun istua.

Nyt luulisi silmien piirtämisen olevan melko intuitiivista, koska kaikilla on ne ja näet ne koko ajan. Ne ovat itse asiassa yksi vaikeimmista osista taiteilijoille, jotka saavat taitavasti alas – varsinkin mangahahmoissa, koska ne ovat yleensä paljon ilmaisuvoimaisempia.

Tämän vuoksi silmät saavat oman pienen osion tässä opetusohjelmassa.

Osa 2.1 – Manga-silmien piirtäminen

On luultavasti satoja eri tyylejä, joita voit käyttää silmiin, mutta käymme läpi vain joitain perusasioita. Ilmeisistä syistä miesten silmät eroavat suuresti naisten silmistä, aivan kuten "pahat" silmät näyttävät paljon erilaisilta kuin "hyvän miehen" silmät. Voisimme käyttää tuntikausia jokaisen vivahteen läpikäymiseen, joten pidämme tämän opetusohjelman yksinkertaisena.

Jos olet kiinnostunuttämä quora anwseron kohtuullisen kattava (jos ei täydellinen) selitys siitä, mitä eri näkökohdat silmissä voisivat tarkoittaa piirtäessäsi mangaasi.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (6)

Aloitetaan ensin naispuolisella mangasilmällä. Aloita piirtämällä kaareva viiva (muista painaa kevyesti), johon silmäluomen yläosa ja ripset asettuvat. Täältä haluat piirtää suuren soikean muodon alle, suunnilleen saman leveyden ja ensimmäisen tekemäsi rivin. Jätä soikean toinen puoli auki (tämä täytetään myöhemmin värjäyksen aikana).

Nyt sinulla pitäisi olla jotain, joka alkaa muistuttaa silmää. Jos et jostain syystä ole tyytyväinen siihen toistaiseksi, pyyhi varovasti ja aloita alusta. Tästä syystä painat niin kevyesti kynällä. Kun väritys alkaa, paluuta ei ole.

Tämän ensimmäisen soikean sisäpuolelle kannattaa piirtää toinen pienempi soikea, jonka ripset ovat hieman päällekkäin. Piirrä sitten vielä toinen soikea pupillin ympärille edustamaan iiristä (silmän värillistä osaa). Jos olet kyllästynyt ovaalien piirtämiseen, harmi… Lisää on tulossa.

Tämä seuraava osa on jotain hyvin yleistä mangan ja animen parissahahmon silmät.

Valon heijastukset.

Kiinnostuneille näitä pohdintoja kutsutaan "valot” sekä elokuvassa että valokuvauksessa.

Tee silmän yläosaan pieni soikea, joka peittää pääasiassa iiriksen, mutta myös osan pupillia. Piirrä toinen, on pienempi soikea silmän vastakkaiselle puolelle, joka peittää alueen, jossa iiris kohtaa silmän valkoisen.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (7)

Tehdään ripsistä hieman… ripsisempiä. Piirrä alun perin ripsiä varten tekemäsi linjan alapuolelle pari pienempää käyrää lähelle silmän ulkoreunaa saadaksesi lisätietoja.

Nyt päästään jonnekin. Mikä on hyvä silmä ilman kulmakarvoja? Piirrä toinen, paksumpi kaareva viiva silmän yläpuolelle ensimmäisen ripsien muotoon. Se, kuinka suuren käyrän piirrät ja missä kulmassa, on täysin sinun päätettävissäsi riippuen siitä, mitä ilmaisua haet. Kokeile muutamalla eri idealla romupaperilla saadaksesi tunteen siitä. Täältä voit vapaasti lisätä muutaman ripsen tai yksityiskohtaviivan missä haluat.

Ja siinä se on – naisten mangasilmän taidetta.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (8)

Yritetään nyt piirtää miessilmä. Kokonaiskonsepti on melko sama, mutta näet erot.

Piirrä ensin kaareva ripsien viiva, kuten teit naisen silmälle. Piirrä sitten toinen kaareva viiva (hieman ohuempi tällä kertaa) alaripsien alle. Tämän rivin ei pitäisi olla yhtä pitkä kuin ylhäällä oleva.

Piirrä yläosan keskelle pieni ympyrä pupillille ja ympäröi se suuremmalla puoliympyrällä iirikselle. Jälleen ilmaisu on täysin sinusta kiinni. Huomaat, että se, kuinka suuri osa iiriksestä on paljastettu, voi muuttaa dramaattisesti hahmon osoittamaa tunnetta. Antaaksesi tälle silmälle maskuliinisemman ilmeen piirtämällä joitain käyriä silmän kulmien ympärille korostaaksesi ihon ryppyjä, ja pitkä, ohut viiva ripsien yläpuolelle, jotta silmäluomi erottuu.

Nyt on jäljellä vain kulmakarvat. Tee paksu, kaareva viiva yläluomen yläpuolelle ja käännä se parhaaksi katsomallasi tavalla. Miesten kulmakarvojen paksuus vaihtelee – yleensä ne ovat leveimmät keskeltä, ja niissä on hyvin kapeita kärkiä, mutta muotoile niitä vapaasti haluamallasi tavalla.

Ja näin piirretään tavalliset mangasilmät. Jälleen on satoja erilaisia ​​tyylejä, mutta ne kaikki näyttävät noudattavan melko alkeellista menetelmää. Kokeile eri lähestymistapoja nähdäksesi, mikä sopii sinulle parhaiten.

Osa 2.2 – Pintojen piirtäminen

Onko hahmollasi pää? Tarkistaa.

Onko hahmollasi upeat silmät? Tarkistaa.

Onko hahmossasi muita piirteitä, joita useimmilla ihmisillä on? Ei, joten korjataan se.

Aloita piirtämällä hyvin himmeitä viivoja pään läpi merkitäksesi nenän ja suun kohdalle. Kuten silmät, on olemassa useita tapoja piirtää nenä. Useimmille mangoille jaanime hahmoja,nenätkoostuvat vain yhdestä tai kahdesta viivasta ja varjostuksesta. Sieraimissa, silloissa tai muissa vastaavissa ei ole painavia yksityiskohtia – yksinkertainen pystyviiva, joka hieman kumartuu toiselle puolelle, on kaikki mitä tarvitset.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (9)

Suu on hieman hankalampi, koska se on melkein yhtä ilmeikäs kuin silmät. Mennään eteenpäin ja piirretään perussuljettu suu pienellä hymyllä. Jälleen tämä koostuu vain muutamasta rivistä ja varjostuksesta, mutta voit kokeilla sitä hieman enemmän. Piirrä nenän alle viiva pupillista toiseen ja anna sille pieni käyrä. Seuraavaksi, pitäen saman muodon, piirrä lyhyempi, paksumpi kaareva viiva ensimmäisen alle. Tämä erottaa alahuulen.

Siinä on oikeastaan ​​kaikki mitä yksinkertaisissa nenissä ja suussa on. Muiden ominaisuuksien, kuten sängen, ryppyjen, arpien tai epäpuhtauksien, kohdalla voit leikkiä eri tekniikoilla. Muista vain pitää viivat himmeinä, jotta voit tehdä muutoksia helposti.

Haluatko ladata Painterin?

Lataa ilmainen 15 päivän kokeilu nyt!

Nyt kun sinulla on hahmosi pää, jossa on kaikki tarvittavat kasvonpiirteet, on luultavasti hyvä aika lisätä korvia ja hiuksia (ellet pidä kaljusta… Kalju on myös siistiä).

Korvat ovat suhteellisen yksinkertaisia, ellet näytä niitä todella läheltä. Tässä opetusohjelmassa ne ovat melko yksinkertaisia. Tyypillisesti korvien tulisi ulottua suunnilleen silmien yläosasta nenän alaosaan. Tämän osan aikana on yleensä hyvä katsoa kuvaa korvasta, jotta saat paremman käsityksen sen muodosta. Ilmeisesti korvalehti on paksumpi kuin korvan kärki, mutta se on täysin sinun päätettäessä, kuinka suuri niiden tulisi olla tai mikä muoto näyttää parhaalta.

Mangahiukset – tässä voit todella käyttää mielikuvitustasi. Lyhyt, pitkä, kihara, suora, piikki, otsatukka, sidottu takaisin. Vaihtoehdot ovat lähes loputtomat. Pidetään se kuitenkin yksinkertaisena.

Piirrä hyvin kevyesti karkea ääriviiva hiuksista. Älä vielä murehdi osista, kohdista tai muusta vastaavasta. Keskity vain siihen, mihin haluat hiusrajan asettuvan ja miten sen tulisi asettua korvien ympärille. Tästä eteenpäin voit alkaa kokeilla pituutta, otsatukkaa ja muita hienoja yksityiskohtia. Toisin kuin realistiset hiukset, jotka koostuvat miljoonista yksittäisistä säikeistä, mangahiukset piirretään useisiin osiin tai ryppyihin. Kun hiusten muoto on sellainen kuin haluat, voit alkaa lisätä hienompia viivoja eri hiusosuuksiin osoittaaksesi, miten ne virtaavat ja missä varjot ovat.

Osa 3 – Piirustuksen väritys

Selvä – asioiden pitäisi näyttää melko hyvältä tässä vaiheessa. Sinulla on hahmosi piirretty haluamallasi tavalla ja olet valmis syöksymään musteeseen. Tämän vaiheen jälkeen ei ole paluuta.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (10)

Tartu laadukkaaseen, hienokärkiseen kynään (tai tummempaan kynäasetukseen, jos käytät tablettia) ja siirry hyvin hitaasti ja varovasti linjojesi yli. On parasta olla nostamatta kynää linjan puolivälissä – yritä säilyttää tasainen kynän veto. Kun kaikki on hahmoteltu oikein, anna sen kuivua hieman ja pyyhi sitten varovasti jäljelle jääneet luonnosviivat. Jos se tehdään oikein, sinun pitäisi jättää erittäin puhtaan näköinen piirros hahmostasi.

Käytätkö digitaalista mediaa tai kynää ja paperia,Tom Richmondon loistava muste-opastus, jos haluat katsoa.

Osa 4 – Väritys ja varjostus

Olet lähestymässä viimeistelyä. Vieläkö innostunut?

Jos käytit tablettia tai piirustusalustaa, kuvasi pitäisi jo olla tietokoneellasi. Voit avata sen Painterissä tai missä tahansa ohjelmassa, jota haluat käyttää varjostukseen ja värittämiseen.

Jos loit luonnoksen paperille, varmista, että siinä ei ole roskia ja skannaa se tietokoneellesi.

Mitä tulee kuvankäsittelyohjelmistoon, mahdollisuudet ovat rajattomat. Siellä on satoja kirjoja, joissa käydään läpi kaikki ominaisuudet ja tarjotaan tuhansia vinkkejä ja temppuja, mutta pidämme sen perustana tässä opetusohjelmassa ja annamme sinulle erittäin laajan yleiskatsauksen digitaaliseen värittämiseen ja varjostukseen.

Joten sinun pitäisi nyt olla kuvasi tietokoneellasi. Mene eteenpäin ja avaa piirustus valitsemallasi ohjelmalla.

On hyvä idea jakaa piirustuksen alueet useisiin kerroksiin. Luo kerros taustalle, kerros hiuksille, kerros iholle ja kerros silmille. Tämä helpottaa asioita, jos teet virheen ja joudut kumoamaan jotain.

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (11)

Taidemaalari 2023 | Lataa ilmainen kokeiluversiosi (12)

Valitse ensin alue, josta haluat aloittaa, ja aloita välilyönnin täyttäminen valitsemallasi sivellintyökalulla ja värillä. Varaa aikaa, jotta et mene viivojen ulkopuolelle (suurennustyökalu auttaa täyttämään pienet, vaikeasti tavoitettavat paikat). Toista tämä vaihe jokaiselle kerrokselle, kunnes koko kuvasi on väritetty haluamallasi tavalla.

Jos olet tyytyväinen hahmosi väreihin, voit siirtyä varjostukseen. Varjostus on melko samanlainen kuin juuri teit, mutta kannattaa käyttää suurempaa, pehmeämpää harjaustyökalua ja mennä yli osan hiuksista, joiden pitäisi olla vaaleampia kuin muut. Oikean valaistuksen saaminen voi olla erittäin haastavaa, joten käytä kuvaa viitteenä tai jatka leikkiä, kunnes saat jotain mistä pidät.

Kuten sanoin, kuvien muokkausohjelmiston käyttäminen voi olla hyvin, hyvin monimutkaista, joten ota aikaa kokeilla uusia asioita ja katso, mitä voit keksiä.

Kun olet valmis, voit kutistaa kaikki tasot ja viedä kuvan .img-, .png, tai mikä tahansa haluamasi tiedostomuoto.

Miten se oli? Jos tämä oli ensimmäinen kerta, kun piirsit mangaa, jatka vain harjoittelua. Mitä enemmän piirrät ja muokkaat, sitä paremmaksi tulet. Kun sinusta tuntuu, että sinulla on perusasiat käsissä, tutustu edistyneempiin opetusohjelmiin ja ehkä jonain päivänä julkaiset oman mangasi.

Haluatko ladata Painterin?

Lataa ilmainen 15 päivän kokeilu nyt!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 08/29/2023

Views: 6291

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.