Raivo Jason Aldeanin "Try That in a Small Town" -elokuvasta, selitti (2023)

Kuunnella

8 min

Kommentti

LahjaArtikla

Country musiikin tähtiJasonin puolellakohtaa valtavan vastareaktion uudesta musiikkivideostaan ​​"Try That in a Small Town", joka yhdistää uutismateriaalia Black Lives Matterin protesteista, väkivallasta ja rikollisuudesta ja sanoituksia, kuten:

Tilaa Unboxed, pop-up-uutiskirje, jossa käsitellään parhaita meemejä, kattavuutta ja "Barbie"-elokuvan ympärillä olevaa kuhinaa.ArrowRight

"Kokeile sitä pikkukaupungissa / Katso kuinka pitkälle pääset tiellä / Täällä me huolehdimme omistamme."

"Minulla on ase, jonka isoisäni antoi minulle / He sanovat, että jonain päivänä he pyöristyvät ylös / No, se s--- saattaa lentää kaupungissa / Onnea."

Kantrimusiikkivideoille omistettu kanava on vetänyt videon pois rotaatiosta sen jälkeen, kun sitä on syytetty rasismin ja väkivallan edistämisestä. Mutta "Try That in a Small Town" on myös hypännyt monien suoratoistolistan kärkeen, ja huippurepublikaanit puolustavat Aldeania, joka väittää, että kappaleella ei ole mitään tekemistä rodun kanssa.

Musiikkivideossa on Black Lives Matter -kuvia

Palaa valikkoon

Aldean julkaisi kappaleen toukokuussa, mutta kohtasi sen jälkeen laajaa kritiikkiämusiikkivideo ilmestyi YouTubeen viime perjantaina.

(Video) Jason Aldean - Dirt Road Anthem

Mainos

Video koostuu suurelta osin uutispätkistä, joissa näkyy mielenosoituksia, mellakoita ja poliisien yhteenottoja kaupungeissa – ainakinjonkin verranjoista tapahtui poliisin murhien aiheuttamien Black Lives Matter -mielenosoitusten aikana. Muut leikkeet esittävät lähikaupparyöstön yritystä ja muita ilmeisiä rikoksia.

Nämä vuorottelevat kuvien kanssa Aldeanista ja hänen bändistään esiintymässä Columbian julkisella aukiolla, Tennisissä – noin 45 000 asukasta.

"Kiruta poliisi, sylje hänen kasvoilleen / polje lippua ja sytytä se / Joo, luulet olevasi kova", hän laulaa ja toisessa vaiheessa:

"Kokeile sitä pienessä kaupungissa / täynnä hyviä vanhoja poikia, oikein kasvatettuina / Jos etsit tappelua."

Kahden minuutin väkivaltaisten kuvien jälkeen video päättyy lyhyeen rakeiseen kuvamateriaaliin, joka kuvaa rauhallisia kaupunkilaisia ​​ja heidän viljelykasvejaan ja perheitään.

Mauryn piirikunnan oikeustalo oli lynkkauspaikka

Palaa valikkoon

Jotkut, jotka syyttävät videota rasismista, viittaavat sen sijoittumiseen Columbian keskustassa – mustiin ihmisiin kohdistuneiden historiallisten väkivallantekojen paikkaan.

Mainos

Aldeanin esityksen taustana on Mauryn piirikunnan oikeustalo, joka toisinaan näyttää olevan tulessa, kun siihen heijastetaan kuvia palavista Yhdysvaltain lipuista. Se on sama rakennus missäväkijoukko hirtti 18-vuotiaan Henry Choaten parvekkeelta vuonna 1927.Teiniä oli syytetty hyökkäämisestä valkoisen tytön kimppuun, joka ei koskaan tunnistanut häntä hyökkääjäkseen ja jonka äiti pyysi väkijoukkoa päästämään hänet oikeuden eteen.

Columbia on myös paikkasurullisen vuoden 1946 kilpailumellakkajoka melkein johti tulevan korkeimman oikeuden tuomarin Thurgood Marshallin lynkkaukseen.

Tämä pieni kaupunki, "täynnä hyviä vanhoja poikia", kuten Aldean laulaa, on hänen kotivaltiossaan Tennesseessä, joka oliskandaaloitunut1990-luvulla vuosittaisessa lainvalvontakokouksessa "Good Ol' Boys Roundup", jossa esiteltiinrotuun perustuvat herjaukset ja simuloitu lynkkaus.

(Video) Jason Aldean - Night Train

Aldean korosti Columbiaa ja sen oikeustaloakulissien takana oleva ominaisuus, musiikkivideon tuottajat sanovat, että hän ei valinnut paikkaa, jonka he kuvasivat harmittomana.

Mainos

Tuotantoyhtiö TackleBox sanoi lausunnossaan The Washington Postille, että video kuvattiin "suositulla kuvauspaikalla Nashvillen ulkopuolella", joka on myös esiintynyt Lifetime-elokuvassa "Steppin' Into the Holiday" ja Disneyn "Hannah Montana: The Movie". (Molemmat elokuvatolivatkuvattiin Columbiassa, paikallisten uutisten mukaan. Tennessee Entertainment Commission ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön.)

Yhtiö korosti, että Aldean ei valinnut paikkaa, ja sanoi "kaikki vaihtoehtoiset kertomukset, jotka viittaavat musiikkivideon sijaintipäätökseen, ovat vääriä".

Aldean puolustaa "Try That in a Small Town"

Palaa valikkoon

Laulaja on kuitenkin seisonut kappaleen ja sen videon takana.

"Viimeisen 24 tunnin aikana minua on syytetty lynkkausta tukevan kappaleen julkaisemisesta… ja minua on vertailtu, että en (suora lainaus) ollut kovin tyytyväinen valtakunnallisiin [Black Lives Matter] -protesteihin", Aldeantwiittasi tiistaina. "Nämä viittaukset eivät ole vain turhia, vaan myös vaarallisia. Kappaleessa ei ole ainuttakaan rotuun viittaavaa tai siihen viittaavaa sanoitusta – eikä ole yhtäkään videoleikettä, joka ei olisi todellista uutismateriaalia – ja vaikka voin yrittää kunnioittaa muita saamaan oman tulkintansa kappaleesta musiikin kanssa – tämä menee liian pitkälle.

Mainos

Aldean huomautti myös tämänhän selvisi massaampumisesta Route 91 Harvest -festivaaleilla Las Vegasissa vuonna 2017, jossa kymmeniä kuoli ja satoja loukkaantui. "Yhteisömme koki äskettäin toisen sydäntä särkevän tragedian", hän twiittasi. "Kukaan, minä mukaan lukien, ei halua jatkossakin nähdä järjettömiä otsikoita tai perheiden hajoamista."

Laulu, hän sanoi, "viittaa yhteisön tunteeseen, joka minulla oli kasvaessani."

"Poliittisia näkemyksiäni ei ole koskaan ollut piilossa, ja tiedän, että monet meistä tässä maassa eivät ole samaa mieltä siitä, kuinka voimme palata normaaliin tunteeseen, jossa vietämme ainakin päivän ilman otsikkoa, joka pitää meidät yöllä", hän kirjoitti. "Mutta halu siihen - siitä tässä laulussa on kyse."

(Video) Jason Aldean - Hicktown (Video)

Aldeanin vaimo Brittany kritisoi kappaleen näkyvyyttä mediassa ja sanoi Instagramissa, että "oikeisiin" tarinoihin, kuten lapsikauppaan, pitäisi keskittyä enemmän.

Mainos

Aldeanin edustajat viittasivat laulajan lausuntoon sosiaalisessa mediassa, kun heiltä pyydettiin kommenttia.

Country musiikkimaailma ja konservatiivit reagoivat

Palaa valikkoon

Kappale ja video ovat hyökänneet paitsiNAACP:n virkamiehet, Demokraattinenlainsäätäjätja lukemattomia ihmisiä sosiaalisessa mediassa, mutta myös joidenkin kantrimusiikin taholta.

”Jopa pienet paikkakunnat ovat kyllästyneitä väkivaltaan. Väkivallan edistämisessä ei ole mitään pikkukaupunkia tai amerikkalaista, kantritähti Sheryl Crowtwiittasi. "Sinun pitäisi tietää se paremmin kuin kukaan, joka on selvinnyt joukkoampumisesta."

Country Music Television vahvisti The Postille, että se on lopettanut Billboardin musiikkivideon lähettämisenraportoitukanavalla oli aiemmin kova soitto.

Country Music Association esitti valmiiksi tallennettua materiaalia Aldeanin soittamasta "Try That in a Small Town" -lähetyksessä keskiviikkoiltana "CMA Fest". ABC-ohjelma ei kuitenkaan sisältänyt musiikkivideota.

Mainos

Toisaalta monet konservatiivit ovat ryntäneet puolustamaan Aldeania ja hänen musiikkivideotaan.

Entinen presidentti Donald TrumpnimeltäänAldean "fantastinen kaveri, joka julkaisi juuri uuden upean kappaleen" Truth Social -viestissä torstaina. Trumpin kilpailija republikaanien presidenttiehdokkuudesta vuonna 2024, Floridan kuvernööri Ron DeSantis, oli aiemmin twiittasi, ettei Aldeanilla ollut mitään anteeksipyydettävää. "Kun media hyökkää sinua vastaan, teet jotain oikein", DeSantiskirjoitti.

Senaattori Marsha Blackburn (R-Tenn.)sanoiAldean oli "peruutuskulttuurin" uhri ja Etelä-Dakotan kuvernööri. Kristi L. Noemlähetettyvideo, jossa laulajaa ja hänen vaimoaan puolustetaan "rakkautestaan ​​lakia ja järjestystä kohtaan ja rakkaudestaan ​​tätä maata kohtaan". Fox Newsin konservatiiviset asiantuntijat ovat yleisesti ylistäneet laulajaa.

Aldeanin konservatiivinen historia

Palaa valikkoon

Aldean, 46-vuotias Georgiasta kotoisin oleva, menestyy kantrimusiikkiteollisuudessa sekä laajemmassa musiikkimaailmassa.

Mainos

Hän on ollut ehdolla viidelle Grammylle, kahdesti parhaaksi kantrialbumiksi vuosina 2012 ja 2014. Hänen kappaleensa "Dirt Road Anthem" on hänen ainoa kappaleensa, joka sijoittui 10 parhaan joukkoon.Billboard Hot 100— oli ehdolla parhaaksi country-sooloesitykseksi vuonna 2012.

Aldean piti poliittiset vakaumuksensa suurelta osin yksityisinä. Se on "yksi aihe, josta pysyn poissa", hänkertonutRolling Stone vuonna 2016. "Politiikka ei ole voittoa."

Hän kertoi kuitenkin suoraan oikeistolaisista näkemyksistään Trumpin presidenttikaudella. Hän on osallistunut juhliin Mar-a-Lagossa Trumpin kanssa, julkaissut kuvanjossa hänen lapsensa käyttivät presidentti Bidenin vastaisia ​​T-paitoja, jakehui faneja vuoden 2021 konsertissa New Yorkissa, koska he eivät käyttäneet maskias koronaviruksen leviämisen aikana.

Hänen vaimonsa,Bretagne, on jakanut samankaltaisia ​​poliittisia näkemyksiä sosiaalisessa mediassa, mukaan lukien viesti, jossa varapresidentti Harris työnsi Bidenin pyörätuolista ja alas kalliolta.

Mainos

Viime vuonna Billboardraportoituettä Aldeanin mainostiimi jätti hänet sen jälkeen, kun hän tuki vaimonsa transfobisia kommentteja.

(Video) Jason Aldean - Fly Over States (Music Video)

Miljoonat kuuntelevat kappaletta

Palaa valikkoon

Vaikka "Try That in a Small Town" -kappaleen musiikkivideota vedetään joiltakin alustoilta, se oli vielä torstaiaamunasaatavillaYouTubessa, jossa sitä on katsottu yli 4 miljoonaa kertaa alle viikossa.

Vaikka kappale ei ole päässyt Billboard-listalle, se listattiin nimelläNo. 15 soitetuin Yhdysvaltain kappaleApple Musicissa torstaiaamuna – juuri Taylor Swiftin "Cruel Summer" -kappaleen alapuolella. Se oli Yhdysvaltain suosituin kappale iTunesissa tiistaina,mukaanTMZ:lle.

New York PostraportoituKeskiviikkona kappaleella oli lähes 4 miljoonaa suoratoistoa Spotifyssa, vaikka se ei ole lähelläkään Aldeanin suosituimpia kappaleita palvelussa. Hänen huippukappaleensa on vuoden 2018 hitti ”You Make it Easy”, jolla on yli 400 miljoonaa kuuntelua.

(Video) Jason Aldean - Take a Little Ride

"Taiteilijat ovat usein juuttuneet myynnin ja lentosoiton – musiikin kaupallisen puolen – tavoittelemisen ja oman kannanottamisen ja henkilökohtaisten uskomustensa edustamisen väliin", sanoi Don Cusic, musiikkiliiketoiminnan professori Belmontin yliopistosta ja kantrimusiikin historioitsija. "Aldean saattaa uskoa saavuttaneensa molemmat tällä videolla."

Videos

1. Jason Aldean "Trouble With A Heartbreak" (Music Video)
(Jason Aldean)
2. Jason Aldean - Relentless
(Jason Aldean)
3. Jason Aldean - Tonight Looks Good On You (Music Video)
(Jason Aldean)
4. Jason Aldean & Carrie Underwood - If I Didn't Love You (Official Music Video)
(Jason Aldean)
5. Jason Aldean - Why (Music Video)
(Jason Aldean)
6. Montgomery mayor discusses chaotic riverfront brawl and how to move forward
(PBS NewsHour)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 26/07/2023

Views: 5353

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.