Polttoainejärjestelmän puhdistusaine sen arvoinen? (Kysymykset injektorin puhdistajasta) | Järkyttävä! (2023)

Kuinka monta kertaa mekaanikkosi on suositellut sinulle polttoainesuuttimen puhdistusainetta? Lyön vetoa, että tätä tapahtuu usein ja saatat ihmetellä, ovatko polttoainejärjestelmän puhdistusaineet "käärmeöljyä".Toimiiko ruiskutussuuttimen puhdistusaine todella?Tänään löydämme yrittää selvittää.

Sisällys

Mitä polttoainesuuttimen puhdistusaine tekee?

Ruiskutussuuttimien puhdistusaineet ovat pohjimmiltaan liuottimia, jotka auttavat puhdistamaan polttoainereittejä. Nämä pullot polttoainejärjestelmän puhdistusaineita kaadetaan polttoainesäiliöön. He alkavat puhdistaa koko polttoainejärjestelmää liuottamalla purukumia ja muuta polttoainelinjoihin kerääntynyttä jäännöstä. Vaikka polttoainesuodatin estää roskien pääsyn polttoaineen ruiskutusjärjestelmään, pieniä hiukkasia ja kumimaisia ​​jäämiä kulkeutuu usein läpi.Tiedä, mitkä ovat huonon polttoainesuodattimen oireet.

Polttoainesuuttimen puhdistusaineet ovat palavia liuottimia, joten ne palavat pois moottorista sen käydessä.

Polttoainesuuttimen puhdistusaineen kolme yleisintä ainesosaa ovat polyeetteriamiini, polyisobuteeni ja polyisobuteeniamiini. Ymmärrämme miksi ne on lisätty.

Polyeetteriamiini:Polyeetteriamiinia käytetään sekä bensiini- että dieselsovelluksissa. Sen sanotaan vähentävän sytytyskatkoja ja moottorin aiheuttamaa koputusta. Se on myös tehokas poistamaan ylimääräistä kosteutta polttoaineletkusta. Tämä kemikaali auttaa todella, kun polttoainesäiliössä on vanhaa kaasua, joka vain tukkii polttoaineletkun eikä pala.

Polyisobuteeni:Kuten polyeetteriamiini, myös polyisobuteenilla on samanlaiset puhdistusominaisuudet. Itse asiassa molemmat ovat melko lähellä kemiallista koostumusta. Useimmat ruiskutussuuttimien puhdistusaineita valmistavat yritykset merkitsevät sen tuotteissaan nimellä "PIB".

Polyeetteriamiini (PEA):PEA:ta lisätään ruiskutussuuttimien puhdistusaineisiin, jotta se voi liuottaa kiinteät kerrostumat polttoainelinjoissa. Kiinteät kerrostumat voivat tukkia polttoainejärjestelmän ja tämä heikentää auton ajettavuutta. Vähentynyt polttoaineen toimitus voi myös lisätä koputusmahdollisuuksia. Tämä on paljon vahvempi kemikaali kuin kaksi edellistä, joten sen liiallinen lisääminen voi myös aiheuttaa ongelmia.

Toimiiko Injector Cleaner todella?

Vaikka polttoaineen ruiskutussuuttimien puhdistusaineet ovat olleet markkinoilla vuosikymmeniä, emme löytäneet yhtään julkaistuaopiskellatieteellisen tutkimuslaitoksen toimesta. On kuitenkin turvallista sanoa, että polttoainejärjestelmän puhdistusaine todella toimii. Mutta vain oikein käytettynä.

Jos kerrostumia on kertynyt liikaa, tavalliset ruiskutussuuttimien puhdistusliuottimet eivät varmasti ole tehokkaita. Tämä johtuu siitä, että on olemassa monia lakeja ja määräyksiä, jotka eivät salli yritysten myydä kovia kemikaaleja avoimesti.

Vaikeissa kerrostumissa ja ruiskutussuuttimen tukkeutumisessa ruiskunpuhdistuskone on tehokkain. Tämä edellyttää, että suuttimet poistetaan autosta ja puhdistetaan paineistetulla puhdistuskemikaalilla.Tätä konetta käytetään suuttimien vakavien tukkeutumien puhdistamiseen (video):

Polttoainesuuttimen puhdistusaine ratkaisee ongelmia?

Hiilen kerääminen imuventtiileissä

Polttoaineyritykset kertovat jo lisäävänsä lisäaineita, jotka estävät hiilen kertymistä. Mutta totuus on, että hiilen kertyminen on todellinen ongelma, joka vaatii polttoaineen ruiskutussuuttimien puhdistusaineita.

Imuventtiilin takaosa voi kerätä hiiltä. Tämä voi vähentää polttoaineseoksen nopeutta ja estää myös venttiilin tiivistymisen kunnolla.

Tämän lisäksi on myös muita alueita, jotka ovat alttiita hiilen kertymiselle. Tämä sisältää männän kannen, imusarjan ja sylinterinkannen. Polttoainesuuttimen puhdistusaine on paras ratkaisu tämän hiilen puhdistamiseen. Voit odottaa moottorin toimivan paremmin ruiskutussuuttimen puhdistusaineen käytön jälkeen.

Venttiileihin kertynyt liiallinen hiili voidaan kuitenkin puhdistaa vain avaamalla moottori. Jos sinulla on epäröivä moottori, kannattaa kokeilla hyvää suuttimen puhdistusainetta.

Vähentynyt kiihtyvyys ja polttoainetehokkuus

Nykyaikaiset polttoainesuuttimet toimivat tiiviillä toleransseilla, joiden läpi paineistettu polttoaine työnnetään. Jotta ruiskutussuuttimet toimisivat oikein, niiden on toimitettava sumutettua polttoainesumua pyydettäessä. Injektorien sisällä olevien hienojen kanavien tukkeutuminen voi häiritä sen toimintaa.
Kun ruiskutuskuvio ja paine eivät ole sitä, mitä vaaditaan, auto voi alkaa ajaa epätasaisesti. Tämä heikensi myös polttoainetehokkuutta, koska sumussa olevat polttoainepisarat eivät ole kunnolla sumutettuja. Polttoainesuuttimen puhdistusaine ratkaisee tämän ongelman hyvin.

kuinka käyttää polttoaineen ruiskutussuuttimen puhdistusainetta kaasusäiliössä

Polttoainesuuttimia on nykyään markkinoilla niin paljon, että on aina suositeltavaa lukea ohjeet ensin. Jos polttoaineen ruiskutussuuttimen pitoisuus on liian korkea, se voi myös aiheuttaa vaurioita.

Yleensä täysi pullo ruiskutussuutinta riittää noin 50 litralle polttoainetta. Autosi polttoainesäiliön tilavuus voi vaihdella välillä 35-70 litraa.

Joten miten sitä pitäisi käyttää? On parasta käyttää polttoainesuuttimen puhdistusainetta juuri ennen polttoainesäiliön täyttämistä. Kun seuraavan kerran vierailet huoltoasemalla, kaada ensin suuttimen puhdistusaine ja lisää sitten polttoainetta. Näin ruiskutussuuttimen puhdistusaine sekoittuu kunnolla polttoaineeseen. Muista: Anna polttoainesäiliön olla lähes tyhjä ennen kuin täytät uudelleen (älä laimenna seosta).

Se siitä. Ensimmäinen ruiskutussuuttimen puhdistusjakso on valmis tämän polttoaineseoksen palamisen jälkeen. Useimmiten tämä riittää havaitsemaan suorituskyvyn parannuksia, mutta voit siirtyä toiseen sykliin, jos et ole tyytyväinen.

Kuinka usein sitä pitäisi käyttää

Polttoainesuuttimen puhdistusainetta suositellaan usein käytettäväksi 10 000 km:n välein. Jos kuitenkin epäilet, että polttoaineen laatu alueellasi ei ole hyvä, 5000 km välein on hyvä valinta.

Mutta jälleen kerran, kun on niin monia erivahvuisia injektorin puhdistusaineita, on parasta viitata tuotteen valmistajan ehdotuksiin.

Parhaat polttoainesuuttimen puhdistusaineet bensiiniautoille

Jos olet hämmentynyt siitä, mikä onoikea polttoainejärjestelmän puhdistusaineautollesi, tässä ovat suosikkituotteemme:

Chevron Techron Concentrate Plus

Tämä on Amazon USA:n myydyin polttoainejärjestelmän puhdistusaine bensiinimoottoreille

Liqui Moly bensiinisuuttimen puhdistusaine

Tämä suuttimen puhdistusaine on yhteensopiva kaikkien bensiinimoottoreiden kanssa. Liqui moly -suuttimen puhdistusaine on testattu turvalliseksi katalysaattoreille ja turboahtimille. Tämä 300 ml:n pullo sopii 70 litran kaasutankkiin.

Valmistaja väittää näin: "Poistaa saostumat ruiskutusventtiileistä, imuventtiileistä, sytytystulpista ja palokammiosta ja estää niitä uudistumasta. Poistaa käynnistysongelmat ja moottorin epätasaisen käynnin. Huolehtii kaikista bensiinin ruiskutusjärjestelmän osista. Suojaa koko polttoainejärjestelmää korroosiolta. Parantaa kaasun vastetta ja puristusta. Optimoi päästötestiarvot ja moottorin suorituskyvyn. Puhtaat moottorit tarvitsevat vähemmän polttoainetta ja vähentävät päästöjä."Tarkista hinta Amazonissa -tässä

STP Super Concentrated Injector Cleaner

Valmistaja sanoo: "STP Super Concentrated Fuel Injector Cleaner sisältää tiivistettyjä pesuaineita, jotka auttavat liuottamaan ja poistamaan haitallisia hiilen, hartsin ja lakkajäämiä polttoainesuuttimista. Ilman puhdistusta jäämät voivat johtaa kovaan käynnistykseen, kiihtyvyyden häviämiseen ja epätasaiseen joutokäyntiin. Tämä tuote on valmistettu lentopetrolista, joka on korkealaatuinen aktiivisten ainesosien kantaja."

Se tulee 354 ml:n pullossa, joka riittää 65 litralle polttoainetta.Tarkista hinta Amazonista -tässä

Polttoainesuuttimen puhdistusaine dieselautoon

Liqui Moly Super Diesel -lisäaine

Valmistaja sanoo: ”Se vähentää polttoainepumpun kulumista ja pidentää laitteiden käyttöikää. Parantaa moottorin suorituskykyä ja päästöjen hallintaa. Estää ruostetta ja kontaminaatiota polttoainesäiliössä, putkissa ja ruiskutusjärjestelmässä. Parantaa taloutta."

Tämä tuote on testattu turvalliseksi turboautoille. Yksi pullo riittää 75 litraan polttoainetta.Tarkista hinta Amazonista -tässä

Abro DI-502 dieselsuuttimen puhdistusaine

Tämä tuote väittää pysäyttävän dieselmoottorin epäröinnin, auttaa poistamaan vettä dieselpolttoainesäiliöstä ja parantamaan ajokilometriä liuottamalla kumia ja kerrostumia.Tarkista sen hinta Amazonista -Tässä

Toivon, että saat vastauksen ruiskutussuuttimien puhdistusaineita koskeviin kysymyksiisi. Jos sinulla on muita kysymyksiä, kerro siitä meille kommenttiosiossa.

Katso tämä video saadaksesi lisätietoja polttoaineen ruiskutussuuttimien puhdistusaineista ja muista lisäaineista:

Tiedä myös:Näin hoidat turboahdettua autoasi

Kuinka usein minun pitäisi käyttää injektorin puhdistusainetta?

Yleensä on suositeltavaa käyttää polttoainesuuttimen puhdistusainetta 10 000 km:n välein. Jos kuitenkin epäilet, että polttoaineen laatu alueellasi ei ole hyvä, yritä lisätä ruiskutussuuttimen puhdistusainetta joka 5000 km

Voiko polttoainesuuttimen puhdistusaine aiheuttaa ongelmia?

Kyllä, joissakin harvinaisissa tapauksissa polttoaineen ruiskutussuuttimen puhdistusaineet voivat aiheuttaa ongelmia O2-anturin tai katalysaattorin kanssa. Varotoimenpiteenä varmista, että polttoainejärjestelmän puhdistusaine on tarkoitettu tietylle polttoainetyypille: Diesel tai Bensiini/bensiini. Älä myöskään lisää liikaa puhdistusainetta kaasusäiliöön. Ihannetapauksessa täysi pullo ruiskunpuhdistusainetta käytetään täysillä kaasusäiliöllä.

Mitkä ovat tukkeutuneen polttoainesuuttimen oireet?

Huonon ruiskutussuuttimen oireita ovat: Vähentynyt kiihtyvyys, heikentynyt polttoainetehokkuus, Nykiminen moottorin kuormituksen alaisena, sputtering, Hiilikertymä pakokaasukärjeissä.

  • Tekijä
  • Uusimmat viestit

Siddhartha Sharma

Siddharth on aina ollut intohimoinen autoista ja pyöristä. Hän oli sellainen lapsi, jolla oli aina uusin Auto-lehti koululaukussaan. Hänellä oli tämä unelma - tulla ammattikilpa-kuljettajaksi. Lopulta vuonna 2012 hän huomasi kilpailevan alokaskuljettajana Polo R Cupin kansallisessa kilpailussa. Ajan myötä hänen täytyi säätää purjeet uudelleen ja ryhtyä autojournalismiin jatkaakseen nauttimista pyörillä olevista koneista.

Siddharth Sharman viimeisimmät viestit(näytä kaikki)

  • Vaihteiston nesteen vaihdon hinta- 23. elokuuta 2021
  • 5 Oireet palaneen pään tiivisteestä- 16. elokuuta 2021
  • 7 huonon polttoainepumpun oiretta- 11. elokuuta 2021

Yhteenveto

Polttoainejärjestelmän puhdistusaine sen arvoinen? (Kysymykset injektorin puhdistajasta) | Järkyttävä! (6)

Artikkelin nimi

Toimiiko polttoainesuuttimen puhdistusaine?

Kuvaus

Mekaanikot suosittelevat meitä kaikkia lisäämään ruiskutussuuttimen puhdistusainetta polttoainesäiliöön silloin tällöin. Keskustellaan, auttaako se todella pitämään moottorin kunnossa. Mitkä ovat parhaat polttoainejärjestelmän puhdistusaineet, jotka ovat yhteensopivia moottorisi kanssa? Polttoainesuuttimien puhdistusaineiden ainesosat.

Tekijä

Siddhartha Sharma

Kustantajan nimi

Motoring Junction

Kustantajan logo

Polttoainejärjestelmän puhdistusaine sen arvoinen? (Kysymykset injektorin puhdistajasta) | Järkyttävä! (7)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated: 20/09/2023

Views: 6147

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.