Kuinka Jason Aldeanin "Try That in a Small Town" -kappaleesta tuli poliittinen kiista (2024)

Countrymusiikkilaulaja Jason Aldean, joka on tässä kuvassa esiintymässä Academy of Country Music Awardsissa Friscossa, Texasissa toukokuussa, kohtaa sekalaista vastareaktiota ja kiitosta uudesta musiikkivideosta, joka avoimesti viittaa valppaaseen oikeudenmukaisuuteen.Suzanne Cordeiro/AFP Getty Imagesin kautta piilota kuvateksti

vaihda kuvateksti

Suzanne Cordeiro/AFP Getty Imagesin kautta

Kuinka Jason Aldeanin "Try That in a Small Town" -kappaleesta tuli poliittinen kiista (2)

Countrymusiikkilaulaja Jason Aldean, joka on tässä kuvassa esiintymässä Academy of Country Music Awardsissa Friscossa, Texasissa toukokuussa, kohtaa sekalaista vastareaktiota ja kiitosta uudesta musiikkivideosta, joka avoimesti viittaa valppaaseen oikeudenmukaisuuteen.

Suzanne Cordeiro/AFP Getty Imagesin kautta

Country Music Television (CMT) sanoo, että se ei enää esitä Jason Aldeanin "Try That In a Small Town" -musiikkivideota sen jälkeen, kun videon kriitikot sanoivat, että se sisälsi sanoituksia, jotka ylistävät aseväkivaltaa ja välittivät perinteisesti rasistisia ajatuksia.

Musiikin ominaisuudet

Jason Aldeanin "Small Town" on osa pitkää perintöä, jolla on hyvin synkkä puoli

CMT:n tiedottaja vahvisti muuton NPR:lle torstaina, mutta ei kommentoinut perusteluja.

Videon perjantain julkaisun jälkeen se on noussut tutuksi poliittiseksi lakmuspaketiksi, jonka sanoman tulkinnat putoavat usein äänestysjakojen mukaan.

Tässä tilannekatsaus:

Mistä "Kokeile sitä pikkukaupungissa" on kyse?

Aldean, 46-vuotias kantrilaulaja Maconista, Ga., julkaisi kappaleen ensimmäisen kerran toukokuussa, mutta vastavideo julkaistaan ​​14. heinäkuuta- promootio hänen 11. tulevalle albumilleen - että keskustelu kiihtyi.

Sisäänvideon yhteydessä julkaistu lausunto, Aldean sanoi, että laulu edustaa "lausumatonta sääntöä" pienissä kaupungeissa kasvaneille: "Meillä kaikilla on toistemme selkä ja pidämme huolta toisistamme." Laulajaa ei ole pidetty laulun käsikirjoittajana, kuten on tapahtunut useimpien laulajien kohdalla27 hitti singleä.

Ennätys

Jason Aldean haluaa musiikkinsa puhuvan puolestaan

Ulkopuolisiin kohdistuvia uhkauksia (ja se, että ulkopuoliset ovat kaupungeista) esiintyy koko kappaleen sanoituksissa, jotka alkavat luettelolla rikoksista, joita saattaa tapahtua kaupunkiympäristössä ("Sucker punch somebody on jalkakäytävä / autokaappaus vanha rouva punaisessa valossa") ja sitten crescendo nimelliseen kuoroon:

"No, kokeile sitä pienellä paikkakunnalla / Katso kuinka pitkälle pääset tiellä / Täällä me huolehdimme omistamme / Sinä ylität sen rajan, se ei kestä kauan / Jotta saat tietää, suosittelen sinua älä."

Aldean nostaa valppautta yhdistämällä toisen kuoron aseoikeuksiin ja laulaen:

"Minulla on ase, jonka isoisäni antoi minulle / he sanovat, että joku päivä pyöristyvät ylös. / No se paska saattaa lentää kaupungissa / onnea / Kokeile sitä pikkukaupungissa".

Miksi video on niin erimielinen?

Aldean-laulua kuvaavien kuvien välissä on katkelmia ilkivallasta, mellakoista ja poliisien kohtaamisista, joista suurin osa muistuttaa rodullisen epäoikeudenmukaisuuden protesteja.

Joissakin kohtauksissa on Fox News -kironi, mutta toisissa, kutenJotkut TikTok-tutkijat ovat huomauttaneet, näyttävät olevan arkistomateriaalia, joissakin tapauksissa tapaamisista muista maista.

Politiikka

Kun republikaanit hyökkäävät "peruuta kulttuuria", mitä se tarkoittaa?

Mutta suuri osa videota koskevasta kritiikistä liittyy vähemmän näihin leikkeisiin kuin sen asetelmiin: Mauryn piirikunnan oikeustalorakennukseen Columbiassa, Tennissä, joka toimii Yhdysvaltain lipun peittämänä taustana Aldeanille ja hänen bändilleen.

Maamerkki oli paikkakilpailumellakoita vuonna 1946sekä vuoden 1927 lynkkaus, jossa valkoinen väkijoukko veti 18-vuotiaan mustan miehen Henry Choaten vankilasta ja raahasi hänet kaupungin halki autolla, useiden tiedotusvälineiden mukaan, mukaan lukien yksi yksityiskohtainen selostusWashington Post.

Choate oli väitetysti tunnustanut hyökänneensä 16-vuotiaan valkoisen tytön kimppuun "suojellakseen hänen henkeään", vaikka tyttö "ei pystynyt tunnistamaan häntä hyökkääjäksi".Lähettääraportoitu.

Mitä Aldean sanoo?

Tiistaina, Aldeantorjui voimakkaasti syytöksiähän oli "lynkkausta kannattava" ja sanoi, että tällainen tulkinta "menee liian pitkälle" ja on "vaarallinen".

"Kappaleessa ei ole ainuttakaan sanoitusta, joka viittaa rotuun tai viittaa siihen", hän kirjoitti Twitterissä. "Try That In A Small Town tarkoittaa minulle sitä yhteisöllisyyden tunnetta, joka minulla oli kasvaessani, jossa huolehdimme naapureistamme taustasta tai uskomuksista riippumatta."

"Kukaan, minä mukaan lukien, ei halua jatkossakin nähdä järjettömiä otsikoita tai perheiden hajoamista", hän kirjoitti.

Ennätys

Kuinka kantrimusiikin ääni muuttui

Videoiden takana oleva tuotantoyhtiö TackleBox, puolusti myös videon sijaintia suosittuna kuvauspaikkana, kertoenViihdettä tänä iltanaettä kaikki "vaihtoehtoiset kertomukset" valinnan syistä olivat vääriä.

Aldean on saanut viisi Grammy-ehdokkuutta (mukaan lukien kaksi parhaasta kantrialbumista) kahden vuosikymmenen musiikistaan, joka kuvaa maalaiselämää. Ja koko tämän menestyksen ajan hän on harvoin välttynyt jakamasta oikealle suuntautuneita poliittisia näkemyksiään.

Hänen vaimonsa Brittany Aldean ja hänen sisarensa Kasi Rosa Wickslanseerasi konservatiivisen vaatelinjanomistettu liberaalien trollaamiseen. Aldean puolustipukee lapsensa Joe-Bidenin vastaisiin asuihinja itsensä puolestamustanaama ylläänosana vuoden 2015 Halloween-asua. Hänet havaittiingolfaamassa Donald Trumpin kanssaja toimitti improvisoidunesiintyminen entisen presidentin Mar-a-Lagon lomakeskuksessa.

Ennätys

Mutta toisinaan laulaja on yrittänyt kulkea vivahteikkaampaa linjaa kohti politiikkaa, ehkä mieleenpainuvimmin selviytyessään2017 joukkoampuminen Las Vegasin musiikkifestivaaleilla.

Aldean esiintyi lavalla illan päätösnäytöksenä, kun kuvaukset alkoivat. Kuusi kuukautta myöhemmin hän pääsi varpailleenpäivitetty asehallintakeskustelu, sanoi haastattelussa, että tragedioita ei pitäisi käyttää poliittisten argumenttien ruokinnana, mutta myönsi lopulta, että Yhdysvalloissa oli "liian helppoa saada aseita".

Miten muut ihmiset reagoivat?

Aseiden hallinnan kannattajat ovat kappaleen äänekkäimpien kriitikoiden joukossa sanoessaan, että "Try That in a Small Town" ylistää vaarallista silmästä silmästä -eetosta.

Shannon Watts, Moms Demand Action -ryhmän perustaja, kutsui sitä "oodiksi auringonlaskun kaupungille", joka ehdotti, että "ihmisiä lyödään tai ammutaan sananvapauden ilmaisemisesta".

Ennätys

Onko kantrimusiikin suhde NRA:hun muuttumassa?

Toiset sanoivat, että laulun vihjeet väkivallasta olivat selvästi rotujen koiran vihellytyksiä, jotka nollasivat kappaleen kuvauksen mielenosoituksista, kuten lipunpoltosta. Tennesseen osavaltioRep. Justin Jones, demokraatti, tiivisti sen "hirvittäväksi kappaleeksi, jossa vaaditaan rasistista väkivaltaa".

Sheryl CrowjaMargo Priceovat niitä muusikoita, jotka ovat vastustaneet laulua. Mutta muut, esimTravis TrittjaBlanco ruskeakuvaili reaktiota epäreiluksi sosiaaliseksi kommentiksi.

Poliittiset kommentaattorit oikeistossa ovat pitäneet kanonia ja erityisesti Aldeania aliarvostettujen konservatiivisten arvojen puhujana.

Vuoden 2024 GOP-ehdokkaat, kuten Trump,yrittäjä Vivek Ramaswamyja Floridan kuvernööri Ron DeSantis puolustivat taiteilijaa, kun DeSantis sanoi: "Kun media hyökkää kimppuusi, teet jotain oikein."

Jos huomio olisi hänen tavoitteensa, Aldean saattaisi olla samaa mieltä: "Try That in a Small Town" sijoittui torstaina keskipäivästä lähtien Yhdysvalloissa sijalle 1 iTunesissa ja se oliYouTuben kakkossijallatrendikkäitä musiikkivideoita.

Kuinka Jason Aldeanin "Try That in a Small Town" -kappaleesta tuli poliittinen kiista (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5875

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.