Hain tyhjiön ylikuumeneminen? (4 mahdollista syytä ja korjausta) (2023)

Hain tyhjiön ylikuumeneminen? (4 mahdollista syytä ja korjausta) (1)

Tarvitsemme pölynimureita pitääksemme kotimme puhtaina pölystä ja roskista, joita ne luonnollisesti keräävät ajan myötä. Siksi niin monet meistä investoivat korkealaatuisiin pölynimureihin, jotka helpottavat kotimme ylläpitoa. Shark on yksi näistä merkeistä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hain imurit olisivat täydellisiä. Joskus tämän yrityksen pölynimurit voivat ylikuumentua, mikä voi vaikeuttaa tai jopa mahdotonta käyttää imuria haluamallasi tavalla. Kun näin tapahtuu, voit ratkaista ongelman useilla vaiheilla.

Sammuta Shark-imuri, kun se ylikuumenee, poista pölysuojus ja puhdista suodattimet. Tarkista lisälaitteet, kuten letku ja sauva, ja poista roskat niistä. Vaihda virtajohto, jos ongelma on sähköinen eikä puhdistus auta.

Miksi ylikuumenemisella on väliä?

Saatat ihmetellä, miksi sinun pitää ylikuumenemisesta huolehtia. Sinun ei kuitenkaan pitäisi tehdä sitä virhettä, että sivuutat ongelman kokonaan. Kun Shark-imuri ylikuumenee, on tärkeää, että ryhdyt toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi mahdollisimman pian. Tämä on totta muutamasta keskeisestä syystä.

Ensinnäkin ylikuumenevat imurit tuottavat yleensä outoa, epämiellyttävää hajua. Tämä voi vaikuttaa kotisi ilmanlaatuun ja tehdä siitä epämiellyttävän paikan. Tämä haju voi olla palava, koska moottorin ylikuumeneminen vaikuttaa imurin puhdistushihnaan.

Vielä tärkeämpää on, että useimmat Shark-imurit lakkaavat toimimasta, kun ne ylikuumenevat. Saatat silti pystyä kytkemään imurin päälle, mutta suuri osa, ellei koko sen imutehosta on poissa. Tämän vuoksi on entistä tärkeämpää löytää ratkaisu ylikuumenemisongelmaasi. Jatka lukemista löytääksesi nämä ratkaisut.

Miksi Shark Imurini ylikuumenee?

Ymmärtäminen, miksi Shark-imuri ylikuumenee, on ensimmäinen askel kohti ongelman korjaamista. Useimmissa tapauksissa ylikuumeneminen voidaan jäljittää yhteen neljästä yleisestä ongelmasta. Näitä käsitellään tarkemmin alla.

Täysi likasäiliö

Tämä on ensimmäinen asia, joka sinun tulee tarkistaa. Kun imurin likasäiliö täyttyy, se voi rajoittaa laitteen vastaanottamaa ilmavirtaa. Tämä aiheuttaa sen, että tyhjiö menettää imutehon ja mahdollisesti ylikuumenee.

Yksi temppu, jonka avulla voit selvittää, onko tämä sinun ongelmasi, on käyttää imuria parkettilattiasi yli. Jostyhjiöjättää jälkeensä likaa, kun pari kulkee saman kohdan yli, on mahdollista, että sinulla on täysi likasäiliö ja siksi pölynimurisi ylikuumenee.

Suodatintukokset

Suodattimilla on tärkeä rooli pölynimureissa. He ovat vastuussa siitä, että keräät suuren osan pölystä, roskista ja hiuksista, joita keräät, kun käytät imuria. Kun suodattimet toimivat oikein, ne mahdollistavat optimaalisen ilmavirran, jolloin imuri toimii niin kuin sen pitääkin.

Suodattimiin voi kuitenkin kertyä roskia pitkän käytön jälkeen. Tämä rajoittaa imurin vastaanottamaa ilmavirtaa ja voi aiheuttaa sen ylikuumenemisen. Jos et ole äskettäin puhdistanut tai vaihtanut tyhjiösuodattimia, tämä saattaa olla ongelmasi.

Tukkeuma letkussa, sauvassa tai muissa lisälaitteissa

On myös mahdollista, että tyhjiö on tukossa jossakin näistä paikoista. Tämä on erityisen yleistä ihmisille, jotkatyhjiöpaljon lemmikkieläinten hiuksia. Onneksi on melko helppo tapa tarkistaa, onko näin.

Voit aloittaa irrottamalla letkun tai sauvan ja asettamalla kätesi tuloaukon päälle. Jos imuteho tuntuu normaalilta silloin, kun teet niin, sinulla on selkeä osoitus siitä, että tukos sijaitsee jossakin lisävarusteissasi.

Sähköongelmat

Tämä on ongelma, joka sinun tulee tarkistaa viimeksi, koska se on vakavin. Jos olet etsinyt kaikkia muita ylikuumenemisongelmasi syitä etkä ole vieläkään löytänyt sitä, sinulla on todennäköisesti taustalla sähköongelma.

Tämä voi tulla joko johdosta, virtapistokkeesta tai tyhjiöstä. Jos et näe ongelmia johdossa tai pistokkeessa, syyllinen on todennäköisesti sisäinen.

Ylikuumenevan hain tyhjiön korjaaminen

On normaalia, että imuri kuumenee hieman pitkän käytön jälkeen. Ylikuumeneminen menee askeleen pidemmälle. Jos epäilet, että imuri ylikuumenee, voit kokeilla seuraavia tee-se-itse-korjauksia ennen kuin otat yhteyttä korjaajaan.

1. Aloita tyhjentämällä tyhjiön pölykuppi

Useimmat käyttäjät tekevät tämän melko usein joka tapauksessa. Kannattaa kuitenkin ainakin yrittää tyhjentää imurin pölykuppi nähdäksesi, onko se ongelmasi syy. Jos yrität tätä ratkaisua etkä korjaa ongelmaa, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

2. Yritä puhdistaa ilmansuodattimet

Jotta voit tehdä tämän, sinun on ensin poistettava tyhjiön likasäiliö ja metalliritilä. Varmista, että irrotat imurin pistorasiasta ennen kuin alat pitää itsesi turvassa.

Kun olet poistanut nämä osat, sinulla on suora pääsy tyhjiön ilmansuodattimiin. Voit yksinkertaisesti ottaa nämä pois käsin.

Pese seuraavaksi suodattimet kylmän veden alla. Jatka niiden puristamista veden alla, kunnes vesi on jatkuvasti kirkasta. Kuivaa lopuksi suodattimia ilmassa vähintään 24 tuntia ennen kuin asetat ne takaisin tyhjiöön.

Yksi tärkeä asia on huomata, että joitain tyhjiösuodattimia ei voi pestä. Siksi sinun tulee tarkistaa Shark-käyttöoppaasta ennen tämän vaiheen yrittämistä. Jos laitteessasi on puhdistemattomia ilmansuodattimia, sinun on ostettava uudet.

3. Yritä puhdistaa letku tai sauva

Tarvitset ohuen metallilangan tai tikun tämän saavuttamiseksi. Pohjimmiltaan sinun tarvitsee vain kiinnittää ohut lanka letkuun tai sauvaan ja yrittää työntää löytämäsi lika ja roskat ulos.

Haluat ehkä jopa ajaa pitkän vetolastan letkun tai sauvan läpi varmistaaksesi, että se on puhdas. Tämä voi kuitenkin olla haastavaa puhdistettavan lisäosan pituudesta riippuen.

4. Yritä vaihtaa virtajohto

Tämä vaihe kannattaa tehdä vain, jos pystyt tunnistamaan johdossa havaittavan vian. Voit etsiä sellaisen kelaamalla johdon kokonaan auki ja menemällä sen jokaisen sentin yli. Merkkejä vaurioista ovat rikkoutuminen, painaumat tai jopa löystyneet johdot.

Jos virtajohto on vaurioitunut, älä käytä imuria uudelleen ennen kuin olet ratkaissut ongelman. Jotta voit tehdä tämän, sinun on ostettava uusi virtajohto valmistajalta ja joko asennettava se itse tai palkattava ammattilainen tekemään se puolestasi.

Shark Vacuum Overheat Reset

Jonkin verranHain tyhjiöomistajat ovat voineet kiertää ylikuumenemisongelmansa nollaamalla moottorin termostaatin. Tämä on erittäin helppo tehdä, ja se voi olla kaikki mitä tarvitset, jotta voit alkaa käyttää imuriasi uudelleen. Tässä on vaiheittainen opas sen tekemiseen:

  • Siirrä virtapainike asentoon "O-Off".
  • Irrota imurin pistoke seinästä.
  • Anna tyhjiön jäähtyä vähintään 45 minuuttia.
  • Siirrä virtakytkin takaisin I-On-asentoon.

Toivottavasti pölynimurisi käynnistyy, kun olet suorittanut tämän prosessin. Jos ei, ja olet jo kokeillut kaikkia muita ratkaisuja, sinun on ehkä aika soittaa joko korjaajalle tai Sharkin asiakaspalveluun.

Kannattaako ylikuumenevan hain tyhjiön korjaaminen?

Yleisesti ottaen kyllä, ylikuumenevan Shark-imurin korjaaminen kannattaa. Tämä johtuu siitä, että useimmat ratkaisut ongelmaan ovat hyvin yksinkertaisia. Voit todennäköisesti suorittaa nämä korjaukset itse ja vähällä tai jopa ilman kustannuksia.

Tämä laskelma kuitenkin muuttuu, jos käsittelet sisäistä moottoriongelmaa. Ammattilaisen palkkaaminen korjaamaan moottorisi voi maksaa sinulle 100 dollaria tai enemmän.

Vertaa tätä hintaa upouusien Shark-imureiden hintaan, joita voi ostaa vain 129 dollarilla. Tässä tilanteessa pärjäät selvästi paremminvanhan Shark-imurin vaihtaminenuudemmalla mallilla.

Aiheeseen liittyviä kysymyksiä

Kuinka kauan Shark-imurit kestävät?

Yleisesti ottaen Shark-imurien odotetaan kestävän noin viidestä seitsemään vuotta. Tyhjiösi voi kuitenkin kestää pidempään tai lyhyempään, riippuen siitä, kuinka usein käytät sitä ja kuinka vaativia sovelluksesi ovat.

Miksi Shark-imuurini sylkee tavaraa takaisin ulos?

Kun näin tapahtuu, se johtuu siitä, että tyhjiön ilmavirta on joko kääntynyt päinvastaiseksi tai lakannut olemasta. Tämä ongelma voi johtua tukkeutumisesta, likaisista ilmansuodattimista tai ylivuotavista pölykupeista. Varmista, että tarkistat kaikki nämä ongelmat, kun yrität palauttaa imurin normaaliin toimintaan.

Korvaako Shark tyhjiöni?

Sinulla voi olla tämä kysymys, jos olet äskettäin ostanut Shark-imurin ja sinulla on jo sisäinen ongelma. Vastauksesi riippuu siitä, onko imurisi vielä takuun alainen. Shark tarjoaa automaattisen 12 kuukauden takuun jokaiselle myymilleen tuotteelle. Jos ostit imurin tuon ajan kuluessa ja kone on lakannut toimimasta kokonaan, he voivat lähettää sinulle korvaavan imurin. Ota yhteyttä yritykseen tämän prosessin aloittamiseksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 21/07/2023

Views: 6297

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.