E-kirjojen hyvät ja huonot puolet (2023)

Oletko koskaan miettinyt, ovatko e-kirjat parempia kuin fyysiset kirjat? Ehkä sinulla on etusija, tai saatat yhtä hyvin nauttia molemmista.

Riippumatta siitä, mitä ajattelet niistä, e-kirjojen osuus kaikesta kirjamyynnistä on 30 %, ja se on vain laillisesti ostettuja e-kirjoja (esim. eReader tai Amazon Kindle). Puhumattakaan ilmaisista latauksista ja PDF-kopioista, jotka löytyvät verkosta!

E-kirjojen suosio saa ihmiset usein miettimään, voisivatko ne olla parempi vaihtoehto pokkareille. Aina kun keskustelu e-kirjoista ja pokkarista nousee esiin, käyttäjillä on erilaisia ​​mielipiteitä, makuja ja mieltymyksiä.

Oletko koskaan miettinyt, mitäe-kirjojen hyvät ja huonot puoletovat?

Huolimatta e-kirjojen lukemisen suosion kasvusta, on edelleen niitä, joille tavanomainen lukeminen on paljon kätevämpää.

Siitä huolimatta e-kirjat ovat yhä suositumpia. Vaikka suurin osa lukijoista suosii edelleen perinteisiä kuin digitaalisia kirjoja, suurinta osaa tietokirjallisuudesta ja suuresta osasta kaunokirjallisuutta, itse kustantajat ajattelevat e-kirjoja ensin julkaisupäätöksiään tehdessään.

Silti monet ajattelevat edelleen, että e-kirja ei voi korvata pokkaria. Jos olet juuri nyt päättämässäjulkaistaanko e-kirja, pokkari tai molemmat, mieti ensin näitä paria tärkeää seikkaa:

E-kirjojen hyvät ja huonot puolet (1)

eReader vs. kirjanlukijat: mikä lukutyyli on parempi?

Lukeminen on osa jokapäiväistä elämäämme. Lukitpa sitten mieluummin e-kirjoja tai pokkarikirjoja, kirjojen etsiminen on tärkeä osa jokaisen kirjan ystävän elämää. Monille innokkaille lukijoille jokainen kirja on maailma ja elämä itsessään.

Uuden tarinan aloittaminen tarkoittaa uuden seikkailun aloittamista, joka kuluttaa lukijoiden sisäistä tunnemaailmaa koko kirjan lukemisen ajan. Se on suloinen pako jokapäiväisiltä esteiltä, ​​paikka, jossa voi mennä ja unohtaa työt, askarit, talous ja kaikki muut asiat, jotka tuntuvat liian raskaalta käsitellä.

Lukemisen tyyppistä kirjaa ei voida ratkaista yhdessä artikkelissa. Voimme kuitenkin auttaa sinua etsimään oikean esimerkkikirjan luettavaksi elämäsi parantamiseksi.

Kirjojen plussat ja miinukset: Ovatko fyysiset kirjat parempia kuin e-kirjat lukemiseen?

Useimmat lukijat pitävät edelleen perinteisistä kirjoista. Lukeminen jääolennainen osa jokapäiväistä elämää olitpa sitten opiskelija, opettaja, alasi ammattilainen tai kotiäiti. Kuitenkin ihmisten lukemien kirjojen tyyppi, lajityypit ja lukemisen määrä vaihtelevat henkilöstä toiseen.

Siinä mielessä saatat helposti lukea useita kirjoja kuukaudessa tietämättäsi. Voit esimerkiksi ladata PDF-muotoisen "How-To"-oppaan, joka on pohjimmiltaan kirja, oppiaksesi jotain uutta itsensä kehittämistä varten tai oppiaksesi käyttämään uutta kodinkonetta, hankkimaan uusia taitoja jne.

Tällöin saatat mieluummin käyttää paperia kuin sähköistä lukemista tai päinvastoin riippuen useista tekijöistä, kuten lukemisen mukavuudesta, lukemisen ajasta ja paikasta, sisällön tyypistä ja muista tekijöistä.

Jos esimerkiksi luet kirjaa projektien tekemisestä 3D-tulostimellasi, käytät todennäköisesti digitaalista kopiota, koska sen avulla voit harjoitella ohjelmistossa oppimaasi lukemisen aikana.

Mutta jos luet kirjaa neulomisesta, saatat valita paperiversion, koska se helpottaa kuvioiden seuraamista. Tai voit silti valita e-kirjan sen kerrontaominaisuuksien perusteella. Ohjeiden lukeminen voi auttaa aloittelijaprojekteissa.

Paperikirjojen plussat ja miinukset

e-lukijoiden vs kirjojen plussat ja miinuksetenimmäkseen keskittyvät lukemisen, tallennuksen, kustannusten ja saavutettavuuden mukavuuteen.

Perinteisten kirjojen suurimpia etuja ovat:

Lainaa painettu kirja ystäviltä

Jos haluat lainata e-kirjan joltakulta, sinun on teknisesti annettava hänelle pääsy Amazon- tai eReader-tilillesi. Toisaalta voit lainata pokkarin yksinkertaisesti ja ilman suurta hälinää.

Tulostuskirjat ovat helpompia lukijoille, jotka eivät ole teknisiä

Kaikki eivät halua tarttua elektronisiin laitteisiinsa päivittäistä lukemista varten, ja se on hyvä! Monien on vaikea tottua laitteilta lukemiseen, joten he suosivat perinteisiä kirjoja.

Katkaise yhteys Paperikirjoihin

Irtisanomisen merkitys fyysiselle ja henkiselle terveydelle on niin suuri, että katkaisuoikeus on nyt solmimassa työsopimuksia. Paperikirjan lukeminen on monille tietoinen rituaali elektronisten laitteiden sammuttamisesta ja Internetistä pakenemisesta.

Paperikirja kestää pidempään

Sellaisia ​​kirjojaälä mene pois laitteesi kanssa. Et voi menettää pääsyä paperikirjaasi, jos kadotat salasanasi, etkä tarvitse Internetiä tai sähköä laitteesi virransyöttöön.

Numeroidut sivut helpottavat lukemista

Suurin osa e-kirjoista luetaan Kindlessä, jossa ei ole sivunumeroita. On vaikea sanoa, kuinka pitkälle olet päässyt kirjan kanssa, ja monille, jotka eivät ole vielä hallineet e-lukuohjelmistoa, on haastavaa palata osiin, jotka haluat lukea uudelleen.

Tämä ei voi tapahtua pokkarissa, jossa voit helposti merkitä yhden tai useamman sivun, alleviivata tekstiä, merkitä suosikkilainauksia jne.

Paperikirjat rasittavat silmiä vähemmän

Molemmat kirjatyypit asettavat ainutlaatuisia haasteita silmien rasittamiseen. Monet ihmiset, jotka kamppailevat laitteiden jatkuvan lähentämisen ja loitonnan kanssa, pitävät paperikirjoja vähemmän rasittavana.

Kerää kirjoja tuleville sukupolville

Et voi todella rakentaa perheen kirjastoa e-kirjoilla, ethän? Monet ihmiset pitävät merkityksellisiä kirjoja tavallaan perheen omaisuuksina, ja he haluavat tehdä niin myös perintölleen.

Kirjojen käytön haitat

Tavallisessa kirjojen lukemisessa on edelleen monia haittoja, jotka tekevät digitaalisesta lukemisesta paremman vaihtoehdon:

Oikeat kirjat kestävät koko elämän? Ei aina

Paperikirjat vaativat huolellista hoitoa ja huoltoa. Riippumatta siitä, kuinka arvokas kirja on, se voi silti tuhoutua tulipalon, kosteuden, pölyn, roskien ja tuholaisten vaikutuksesta. Ei mahdollista digitaalisella kopiolla!

Perinteiset kirjat ovat suurempia kuin e-kirjat

Perinteiset kirjat vaativat enemmän säilytystilaa ja oikean ympäristön. Kirjat tarvitsevat tarpeeksi tilaa "hengittääkseen", erittäin tasapainoisen kosteuden ja lämmön tason, jotta ne kestävät pitkään. Tämän ansiosta ne eivät vain tarvitse lisää säilytystilaa, vaan voivat myös olla iso taakka varastointiin keskivertokodissa, jossa ei ole tilaa erilliselle kotikirjastolle.

Perinteisissä kirjoissa on tyypillinen kirjakoko: koolla on väliä!

Vaikka jotkut eivät pidä suurentamisesta ja loitontamisesta kirjasimien lisäämiseksi tai vähentämiseksi, toiset ovat riippuvaisia ​​tästä lukumahdollisuudesta. Paperikirjoissa on kiinteät, painetut fonttikoot, joita ei voi muuttaa.

Liian suuret kirjasimet voivat olla hankalia lukea, kun taas liian pienet rasittavat lukijan silmää.

Paperikirjoja ei voi jakaa ystävien kanssa pelkäämättä häviämistä

Vaikka tarvitset ratkaisuja digitaalisen kirjan jakamiseen, et silti ole vaarassa menettää omaa kopiotasi. Voit lainata kirjan helposti, mutta kuten monet meistä tietävät, kirjasi katoaa, vahingoittaa tai vahingossa tuhoaa paljon. Jos se on ainoa sinulla oleva kopio, eikä otsikkoa löydy helposti, olet suuressa tappiossa.

Käyttämättömiä kopioita ei voi myydä helposti

Kirjasotku on kova taakka kantaa ja vielä vaikeampi päästää irti jokaiselle kirjan ystävälle. Ajatus kirjojen hävittämisestä on harvoin vaihtoehto, ja lahjoituspaikkojen löytäminen on haastavaa, koska eteenpäin luovutettavien kirjojen määrä on valtava.

Riippumatta siitä, kuinka paljon pidät kirjoista, kun on aika päästää irti ylimääräisistä kopioista, huomaat yhtäkkiä, että et voi myydä tai lahjoittaa niin helposti kuin luulit. Etsiessään rakastavia koteja ylimääräisille kirjoille monet ihmiset tekevät kymmeniä, elleivät satoja verkkomainoksia, joissa pyydetään enintään pari dollaria kirjasta.

Silloinkin myynti on kovaa käytettyjen kirjojen vähäisen kysynnän vuoksi.

Ei niin lukijaystävällinen kuin e-kirjat tarpeidesi mukaan

Paperikirjat ovat isoja mukaan otettavaksi, varsinkin kun niitä täytyy kuljettaa laukussa tai käsilaukussa. Sinun on varmistettava, etteivät ne tahraudu tai kastu liikkeellä ollessasi, mikä on asia, josta sinun ei tarvitse huolehtia laitteellesi tallennettujen kirjojen kanssa.

E-kirjojen lukemisen hyvät ja huonot puolet

E-kirjojen hyvät ja huonot puolet (3)

Huolimatta digitaalisen kirjan lukemisen kasvavasta suosiosta ja eduista, e-kirjoissa ei ole puutteita. Pohditaanpa lyhyesti joitain e-kirjojen näkökohtia, joita kannattaa harkita itsejulkaisussa.

Mobi-muoto verrattuna perinteiseen kirjapainoon

Muotoilu on suurempi huolenaihe e-kirjoissa kuin painetuissa kirjoissa. Perinteiset kirjat ovat hieman helpompia, kun on kyse tiedosto-, teksti- ja sivumuodoista.

E-kirjojen vaatimukset vaihtelevat alustasta toiseen, ja hankalin muotoilu ei sovi e-lukijoiden kanssa, jotka odottavat moitteetonta toimitusta laitteillaan. Painetut kirjat ovat huomattavasti vähemmän vaativia suunnittelussa.

Plussat e-kirjojen lukijoille: Maailma kämmenelläsi

E-kirjojen avulla pääset käyttämään niin monta kirjaa ja aihetta kuin haluat. Kun etsit tiettyä kirjaa, sinun on löydettävä kauppa, joka myy sitä. Ellei kirjaa, jota haluat lukea, myydä yleisesti, sinun on ponnisteltava sen löytämiseksi.

E-kirjojen lukijat pitävät tyypillisesti hämärässä olevista näytöistä

Useimmat asiat, joista ihmiset eivät pidä e-kirjoissa, liittyvät näyttöjen käytön epämukavuuteen. Näytön valon tiedetään vaikuttavan negatiivisesti fyysiseen ja henkiseen terveyteen, joten monet ihmiset valitsevat heikossa valaistuksessa näytöt.

Digitaalisten kirjojen lukemisen terveyshaitat

Silmien rasitus ja näköongelmat

Silmien rasitus on yleistä kaikentyyppisissä kirjojen lukemisessa. E-kirjojen kivut johtuvat pääasiassa pienestä näytöstä ja voimakkaasta valosta, jotka rasittavat silmiä ja aiheuttavat usein päänsärkyä ja unihäiriöitä.

Ongelmia lukea kirjoja ja saada nautinnollinen lukukokemus

Monet lukijat eivät vain voi uppoutua digitaaliseen kirjaan samalla tavalla kuin pokkarimuotoisten kirjojen kanssa. Tämä tekee lukukokemuksesta hieman erilaisen kuin tavallinen lukeminen, jota kirjallisuuden ystävät pitävät.

E-kirjojen plussat Suosikkilista: Mikä tekee e-kirjoista toisin kuin paperikirjoissa

Tekniikka ei aina ole lopullinen ratkaisu. Jos valitset kahden suosituimman lukutavan välillä, käytä tätä lyhyttä luetteloa, joka saattaa valaista e-kirjojen julkaisemisen ainutlaatuisia haasteita:

 • E-kirjojen avulla voit lukea lisää kirjoja ja tutustua maailmaan

 • Voit julkaista verkossa lukemistasi e-kirjoista

 • Tallenna sivuja lukiessasi kirjoja

 • E-kirjamuodon avulla voit muokata tarinaa tarpeidesi mukaan lukiessasi kirjoja

 • Vähemmän tilaa sähköisten kirjojen säilytykseen, resursseja säästävä

 • Uudet kirjanlukijat Hae ja löydä kirjoja helpommin

 • Vähemmän painettuja kirjoja ympäristövaikutukset

E-kirjamuotojen haitat suosikkilista

 • Useimmat ihmiset nauttivat kirjojen lukemisesta, mutta he kamppailevat sähköisten kirjojen kanssa

 • Kirjojen lukeminen säilyttää perinteisen muotonsa useimmille ihmisille mukavuuden vuoksi

 • Yksittäinen kirjasessio kestää pitkään e Booksin kanssa

 • Yhden laitteen LCD-näyttö sähköisten kirjojen lukijoille rasittaa silmiä

 • E-kirjaan tarvitaan virtalähde

 • Elektroniikka keinovalolla E-kirjojen avulla lukeminen vaikeutuu näköongelmien ja vammaisten vuoksi

 • Sähköisten kirjojen lukemiseen tarvittavat eReader-laitteet

 • Käyttämättömiä e-kirjoja ei voi myydä

 • Terveysongelmat näytön liikakäytön seurauksena

Lopullinen suosikkilista: kirjojen digitaalisen lukemisen hyvät ja huonot puolet

Sähköiset kirjat vs. painetut kirjat antavat erilaisen näkemyksen lukemastasi tarinasta:

 • Etsi e-kirjoja

 • Lue e-kirjoja mistä tahansa

 • Multimediaelementit

 • Opi uusia sanoja

 • Mainosta sähköisiä kirjoja artikkelissa

 • Kirjat sopivat elämääsi paremmin pienemmällä rahalla

Mutta e-kirjat myös:

 • Polta rahaa nopeasti

 • En löydä osuvia hakutuloksia kirjoja lukiessa

 • Kirjojen lukeminen voi olla vaikeampaa

Tarvitsetko kirjoitettuja e-kirjoja? Anna kaupunkien kirjoittajien tehdä se!

E-kirjat eivät ehkä voita perinteisiä kirjoja päivittäisessä lukemisessa, mutta ne ovat silti jokaisen kustantajan keskeinen markkinointityökalu. Lukijasi ei välttämättä lue e-kirjoja yksinomaan, mutta olet kilpailijan takana pelkällä perinteisellä julkaisemisella.

Lisäksi oman e-kirjan julkaiseminen antaa sinulle mahdollisuuden itse julkaista. Perinteinen kirjojen kustantaminen edellyttää pitchingiä kustantajille, joissa kilpailu on kovaa ja valikoima on niukka.

Tilaa e-kirjapaketti nyt, niin The Urban Writers laatii houkuttelevimpia tarinoita ja ei-fiktio kertomuksia yleisösi nautittavaksi! Kirjoititpa sitten kaunokirjallisuutta tai tietokirjallisuutta, meillä on sinut!

Tarjoamme kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta ja jopa lapsillekirjojen kirjoittaminen, editointi, oikoluku ja suunnittelu.Kerro meille, jos sinulla on kysyttävää!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 26/12/2023

Views: 5909

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.